úterý 3. listopadu 2015

Knihy na které nikdy není čas #1

Knihy na které nikdy (bohužel) není čas 

Snad každý z nám má doma nějakou knihu, kterou si chce už strašně dlouho přečíst, ale stále se k ní nemá. Proč? Sami ten důvod možná ani nevíte a to ani já..(Možná trochu tuším, čím by to mohlo být, ale to nebudeme radši ani rozebírat :D ) A není to bohužel jen jedna kniha, na kterou nemám čas, i když mě už strašně dlouho láká. Jednou za čas se sice dokopu a jednu z nich přečtu, ale rychleji jich přibývá než ubývá, což je celkem smutné. A deprimující. Budu to muset co nejdřív změnit! (Hahaha.. sama tomu nevěřím, ale za pokus to stojí)

A teď rovnou ke knihám, které mi leží v knihovně, chodím kolem nich, pokukuji a obdivuji, ale nejsem schopná je vytáhnout a začíst se do určitě skvělých a zajímavých příběhů, které na mě uvnitř čekají.


Hedvábník - Robert Galbraith 

Není (doufám) nikdo, kdo by o této knize, nebo spíš slavné autorce, která píše pod pseudomem neslyšel, ale pokud se tu opravdu někdo takový najde, nemůže si říkat pravý knihomol. U této jediné knihy vím, kde vězí zakopaný pes. Opravdu hodně se bojím, že se mi zkreslí představa o dokonalosti autorky, která napsala moji nejoblíbenější sérii o chlapci, který přežil. Vím, že je to kniha z úplně jiného soudku a neměla bych tyto série vůbec srovnávat, ale ono to prostě nejde (a to jsem tu knihu ještě ani nečetla). Na příběh jsem opravdu zvědavá, ale obávám se, že než se k němu dostanu, uplyne ještě spoustu času.



Přízrak - Jo Nesbo

Po příletu okamžitě míří na policejní ředitelství, kde žádá svého někdejšího nadřízeného, aby se mohl ujmout vyšetřování již takřka uzavřeného a objasněného případu vraždy na drogové scéně.

Hodně, ale opravdu hodně doporučovaná severská detektivka (nebo celkově série), na kterou si brousím zuby už řadu let. Byla jsem naprosto unesená z toho, že jsem ji vyhrála, a přesto... leží mezi ostatními nepřečtenými knihami a je mi to neskutečně líto. Promiň Nesbo, snad někdy.



Mapa času - Felix J. Palma

Strhující příběh o cestování časem z prostředí viktoriánské Anglie. 

Stačí první věta z anotace a mě je jasné, že to musí být naprosto úžasný a vzrušující příběh, který čtenáře pohltí. Cestování časem je skvělý a originální námět, ale ještě k tomu viktoriánská Anglie? Co víc si přát, opravdu! 
Tak mi někdo prosím vysvětlete, proč, prostě proč, si ji nemůžu přečíst? Pokaždé když už ji skoro mám, skoro ji vytáhnu z poličky, tak mi padne zrak na nějakou jinou a v té chvíli zajímavější knihu, která zvítězí a Mapa času opět zůstává světlem nepolíbená. 



Doufám, že mě v tom nenecháte samotnou a i vy máte nějaké prohřešky, které vás straší z knihovny. Pokud ano, určitě mi je napište do komentáře, ráda si přečtu, na které příběhy jste líní se podívat.

19 komentářů:

  1. Super článek :)
    Před Hedvábníkem ještě stojí Hledání kukačky, tak pokud už se někdy k této sérii dostaneš, doporučuju začít od začátku :) Sama jsem ještě nečetla ani jeden díl, ale tuším, že na sebe navazují :)
    Nesba se možná taky vyplatí číst popořadě, i když já nemám co říkat, když jsem začala desátým dílem a pak si vzala do ruky první :D
    Mapa času mě taky celkem zaujala, ale nějak moc nemiluji příběhy ze starších historických období, tak nevím, nevím, jestli na ni někdy dojde.
    Podobný článek bych taky mohla sepsat, jen by byl o dost delší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě myslela že to na sebe nenavazuje úplně, že se to dá přečíst i jako samostatná kniha.. No nevadí, tak si přečtu i Kukačku :D
      Jo u Nesba vím, že to navazuje, ale já už to začala číst na přeskáčku, tak nevadí :D

      Vymazat
  2. Ami: Na Hledání kukačky jsem pokukovala v knihkupectví, ale nakonec z knihy sešlo :)
    Mně třeba leží (už od Vánoc!!!) na poličce Násobky sedmi - já jsem sice začala, ale nemůžu se začíst, takže jsem to pokaždé odložila a ani nevím, kdy se ke knize dostanu. No a dál třeba Do poklidného moře (předchozí díly se mi moc líbily!), Poslední dopis od tvé lásky (ale na tuto knihu se už chystám a hrozně se na ni těším) a všelijaké knihy z Levných knih, ale nevím, jestli se k nim vůbec dostanu, takže je určitě někomu podaruju!
    Hezký článek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Keby mám robiť takýto článok, tak sa nedopíšem :D
    Hodvábnik čaká mňa :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj u mě je to stejné, proto to mám rozdělené na části a radši ani nepřemýšlím kolik těch částí bude :D

      Vymazat
  4. Jo, kdybych já někdy udělala článek podobného typu, to bych se musela hodně rozepsat. :D
    Můj problém je, že čtu zhruba tak dvě až čtyři knihy měsíčně - teď, když mám školu - a zároveň si měsíc co měsíc přidám na svůj to-read-list víc než deset knih. Mnoho nových přírůstků nemám, protože jsem nákupy knih dost omezila, obvykle tak jedna dvě knížky měsíčně max., ale i tak mám plnou knihovnu nepřečtených knih. Už dlouho odkládám třeba druhý díl Čarozemě, knihu Duše kamenů, Ztracený symbol od Browna a spoustu dalších bichlí i jednorázovek. :) So many books, so little time. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento citát opravdu sedí :D Mám to podobně a přes školu není vážně skoro vůbec čas číst.. :/

      Vymazat
  5. Ell: Hezký článek :) Moje prohřešky jsou třeba Hostitel, Na co Alice zapomněla, Jednou ano, dvakrát ne, V šedých tónech... teď si přesně nemůžu vzpomenout :) Rozhodně jich je pěkná kopička, většinou se záložkami na prvních stránkách!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V šedých tónech si musíš přečíst! Je to neuvěřitelně silná a skvělá kniha :) A hostitele taky doporučuji :)

      Vymazat
  6. Mezi takovou jednu knihu, která mi v knihovně leží opravdu delší dobu je taky Mapa času, jednou jsem ji dokonce měla vytaženou a přečetla jsem dvě stránky, pak jsem ji ovšem zavřela, dala zpět do knihovny a od té doby tam je, netknutá :D

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkný článek. :) Tohle moc dobře znám. :) NApříklad už si chci hrozně dlouho přečíst Misi zapomnění, kterou už mám doma několik měsíců. Dříve jsem četla autročin debut Čas mezi šitím a tak strašně moc se mi to líbilo, že si myslím, že se stála bojím si ji přečíst, aby mě nezklamala, protože ostatní ji moc nechválí. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný článek! :-). Já jsem zatím ještě nenašla chuť číst Labyrint od J. Dashnera. Nevím proč, ale tahle kniha mě ještě nenutí, abych ji vzala do ruky a přečetla :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý článek :). Pro mě je taková kniha jednoznačně 1984 nebo taky Třináct měsíců a Atlas mraků (ty mám doma už více než dva roky a pořád se na ně nedostalo...)

    OdpovědětVymazat
  10. Hodvábnika určite odporúčam, je to skvelá kniha, ktorá sa mi veľmi páčila a len mi potvrdila, že Jo je super. Páčil sa mi viac než Volanie kukučky :D

    OdpovědětVymazat
  11. Na Hedvábníka se taky chystám. Zatím jsem ale ve fázi kdy si ho chci teprve koupit :D Jinak Jo Nesba určitě zkus posunout na vyšší příčku a začíst se. Přízrak jsem sice nečetla ale několik jeho knih ano, a všechny se mi moc líbily. Kdybys chtěla mám na blogu nějaké recenze.

    OdpovědětVymazat
  12. Hedvábník jsem četla. Je to super kniha a já byla moc ráda, že s Harry Potterem nemá nic společného. Já totiž, jako asi jediná na planetě, HP sérii nemám vůbec ráda a vlastně jsem nikdy neviděla ani nečetla byť jen jediný díl.
    Jo Nesbo mi přijde dobrý. Konkrétně Přízrak jsem nečetla, ale nějaké další HH knihy ano. A je to dobré, jen takové "na stejné brdo", řekla bych.
    Poslední knihu neznám, ale zní to zajímavě. Mám ráda viktoriánskou Anglii, cestování časem už méně.
    Držím palce k přečtení všech! Já žádné takové knihy asi ani nemám. Všechny nadšeně přečtu, i když tedy mám pořadník. Ale nikdy nepřeskakuji ani nevynechávám. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělý nápad na článek! Také mám hromadu knih a mezi nimi je taková hromádka knih, které stále odkládám, protože se obávám, abych z nich nebyla zklamaná.

    OdpovědětVymazat
  14. Is minic nach dtugtar aird ar ailse scamhóg go luath. De réir mar a fhorbraíonn an galar, bíonn cough leanúnach ag forbairt agus ag casadh ainsealach níos measa. cuir san áireamh pian an bhrollaigh, ganntanas anála, cró, sreabhán fuilteach atá curtha suas as an chonair riospráide, agus preabadh go minic broincíteas nó niúmóine. Uaireanta ba phian cnámh, tinneas cinn, meadhrán an chéad cheann, bhí mé chomh tuirseach de mo shaol go dtí gur léigh mé faoi leigheas luibhe an Dr Itua ar blogspot shíl mé gur scam a bhí ann nuair a chuaigh mé i dteagmháil leis ar dtús agus é ag smaoineamh air agus Cheannaigh mé an leigheas luibhe a thóg mé ar feadh trí seachtaine agus bhí sé cureded go hiomlán go bhfuil a chóireáil chomh uathúil, ní shíl mé go mbeidh mé in ann a bheith saor ó Ailse Scamhóige.Nuair amháin an Ailse Scamhóg seo is féidir leis an fhear mór seo leigheas, an Dr Itua freisin Dúirt sé liom gur féidir leis galair den sórt sin a leigheas ... AILSE COLORECTAL, Ailse Brain, ailse Esophageal, Ailse Gallbladder, Galar tróibeastóireachta sa tréimhse iompair, ailse mhuinchille agus muineál, BLADDER AILSE, AILSE PROSTATE, AILSE KIDNEY, AILSE LOCHG, Lupus, Craiceann Craicinn, Glaucoma ., Cataracts, degeneration Macular, Galar cardashoithíoch, galar scamhóg scamhógach, próstatach méadaitheach, oistéapóróis. Galar ailse, ailse ovarian, ailse Sinus, ailse craicinn, ailse fíochán bog, ailse dromlaigh, ailse bholg, ailse teile, ailse throid . AILSE UTERINE, Ailse Phacreative, LEUKEMIA, VEID / SEIF, TÁIRGÍ FHEABHAIR / BHAINC, AILSE BHAILE, TORAITHE NEAMH-HODGKIN. Ailse, FÉIDIR AN VIRUS, TÚ AN SPÁID, HEPATITIS, HE DO MHÚINTEOIR THUAISCEARTAÍ AGUISÍN TEAGMHÁIL LE DO THOIL ::: drituaherbalcenter@gmail.com/. WHATSAPP ::: + 2348149277967

    OdpovědětVymazat