středa 4. února 2015

ZHODNOCENÍ 24hodinový Read-a-thon


Nejspíš žádnému bystrému oku neunikla velká akce knižního čtecího maratonu, který pořádala Terra z blogu She is bookaholic. Propagaci jste mohli zaznamenat hned na několika portálech, jak tady na blogger, tak i na facebooku, nebo twittru. Proto se maraton těšil velké účasti - 45 čtenářů - a já jsem moc ráda, že jsem toho mohla být součástí. 

O co šlo

Určitě každý se už setkal s jakýmkoliv maratonem a v tom čtecím nejde o nic jiného, než v daném časovém úseku přečíst co nejvíce vámi vybraných knih. Není na tom nic těžkého, že ne? A na tento čtecí maraton nám Terka vyhradila přesně 24 hodin. Akce vypukla pátek 30. 1. 2015 v 24:00 a končila 31. 1. 2015 v 00:00. Tudíž celou sobotu od půlnoci do půlnoci, abychom si rozuměli. Samozřejmé jsou povoleny přestávky na spaní (ale minimální!) a na jídlo + pití. Jinak ale musíte číst, číst a číst. 

Můj postup a výsledek

Do akce jsem se hlásila už dřív, takže jsem se nesmírně těšila, až všechen ten humbuk vypukne. To jsem ale nepočítala s tím, že budu nemocná a stěží udržím oči otevřené. I přesto jsem se velmi snažila a nakonec jsem i spokojená s celkovým výsledkem přečtených knih a stran. Nebudu dál napínat, za 24 hodin jsem stihla přečíst dvě knihy. Jednalo se o Můj život u sousedů a Ready player one. Dohromady to tedy činí 880 stránek, což je jasný, že jsem nemohla přečíst. Obzvlášť ne s mojí nemocí a rychlostí čtení. Ono to bylo tak, že jsem měla tak sto stránek RPO přečtené a dočítala jsem zbytek a konec knihy Můj život u sousedů jsem dočítala ještě po limitu. Takže bych to odhadla tak na 550 stránek. Můj osobní rekord. Jsem hrozně ráda, že jsem tyto dvě knihy přečetla, protože už mi dlouho ležely v knihovničce a já neměla žádnou motivaci je přečíst. A díky tomuto maratonu mám o dvě nepřečtení knihy méně. To je super!

Závěrem

Chci poděkovat především Terce za to, že tento maraton do Česka donesla a všechno to krásně zorganizovala. Nemůžu ji vůbec nic vytknout - informace jsme měli vždy čas, byla založena skupina, byl v tom pořádek a celá organizace proběhla hladce a bez zádrhelů. Děkuji Teri! Malé díky si zaslouží i všichni účastníci, protože vytvořili úžasnou atmosféru a svými fotkami motivovali ostatní.
A pro Vás, kteří jste se neúčastnili - příště nezahálejte a potvrďte svoji účast! Zaprvé pozná dalších pár skvělých blogerů, za druhé přečtete spoustu knih, ke kterým normálně nedostanete a za třetí z toho nakonec budete mít krásný pocit. A to za to stojí ne? 

14 komentářů:

  1. Jeeee ty jsi zlatíčko a jsem moc ráda, že ses účastnila :) A doufám, že už je ti dobře ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Je super, že si sa zúčastnila aj napriek chorobe, maratón je to skutočne zaujímavý :D

    OdpovědětVymazat
  3. 880 stránek je úžasný výkon, je dobře, že jsi se zúčastnila :) Kdybych neměla těsně před zkouškou, jdu do toho taky :) Nápad to byl vynikající a doufám, že to nebyl poslední read-a-thon a nějakého dalšího se brzy dočkáme :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to jako skvělá zábava :) Ty přečteš tolik stránek a ještě k tomu říkáš, že čteš pomalu.. Nechápu tě! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji ke skvělému výkonu :D. Můj život u sousedů jsem nečetla, ale vím, že Ready Player One mi šlo docela rychle :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ti gratuluju k tak skvělému výkonu! :D :)

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tos precetla dost nahodou. Muj zivot u sousedu je docela tlusta knizka :) Snad uz jsi zdrava

    OdpovědětVymazat
  8. Jak často se konají tyto read a thony? Bohužel jsem měla před zkouškou, takže jsem se tohohle nemohla zúčastnit :( Vůbec nevím, jestli bych toho dokázala tolik přečít :D Dvě knihy jsou super skóre! Jsem zvědavá na recenzi na Ready player one.

    OdpovědětVymazat
  9. Příště se určitě zúčastním :) Moc pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem ráda, že jsem se nezúčastnila, nerada se do čtení nutím :)

    OdpovědětVymazat
  11. I mě maraton donutil se pořádně začíst a čtecí nálada mi vydržela další dva dny! :)
    Já v ten den měla lekci tanečních, která mě přišla na čtyři hodiny, za což bych ještě jednu knížku dala... Ovšem Měla jsem v plánu přečíst Spáleniště, Stříbrnou zátoku, 21. den a Čtyřku. Velké plány, ale zase tak špatně to nedopadlo. Přečetla jsem Spáleniště a Zátoku a přečetla první kapitolu 21. dne... :D :)
    Až něco takového bude příště, určitě se zase zapojím. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem se o tomhle dozvěděla až v ten den, ale nijak mi to nevadilo, protože bych se stejně asi nezúčastnila. V poslední době totiž u čtení moc dlouho nevydržím a většinou usínám... :/
    Snad se ti knihy líbily. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Skvělá challenge!! Myslím, že sis vedla opravdu dobře napříč podmínkám. :)
    http://we-need-books.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Mamka by mě asi zabila, jelikoż v sobotu uklízíme a vařím. :D

    OdpovědětVymazat