čtvrtek 26. února 2015

Rytíři ve zbrani

Občas, když je zachmuřené počasí, nebo mám špatnou náladu a není mi dobře, nemám chuť vůbec nic dělat. A to dokonce ani psát na blog, nebo si číst. To už poznám, že je to se mnou špatný a může mi pomoct jen jediné. Moji rytíři ve zbrani, kteří mi vrátí moji skvělou náladu a zaženou i ty nejhorší deprese.
A kdo že jsou ti rytíři, o kterých tak básním? To je jednoduché a jsem si jistá, že už to stejně víte. Moji oblíbení mužští hrdinové, kteří mi umí zvednout náladu a nikdy mě neomrzí. Tak se pojďme společně podívat, kdo hraje v mém knižním životě tak důležitou roli.  

***

Odkaz dračích jezdců 

Eragon

Pokud můj blog už chvíli sleduje, určitě Vám neuknikla má láska k této skvělé sérii a samotnému hlavnímu hrdinovi Eragonovi. Je to jeden z mých nejstarších a nejvěrnějších rytířů. Je tady se mnou pokaždé už od dětství a nikdy se ho nevzdám. Je odvážný, lehkomyslný a praštěný. Oddaný a nejvěrnější přítel. Má své chyby, ale za ty ho dělají skvělým člověkem. (Nesmíte ovšem dát na filmového hrdinu, který je vykreslen úplně jinak. Radši si přečtěte knihu a uvidíte, jak si vás získá.)


***

Percy Jackson 

Percy

Percy je jeden z mála hrdinů, kteří už od dětství mají charisma a dokážou zaujmout svými životními rozhodnutími. Jeho život není vůbec jednoduchý, on přesto své záchranné cesty bere vážně, ale i s nadhledem a snaží se najít i pozitivní stránku věci. A o tom, že je přátelský nemusí být ani řeč. Nejednou jsem si přála, abych si s ním mohla popovídat a stát se jeho pravou kamarádkou, kterou bude mít rád, tak jako já jeho. 







***

Harry Potter 

Všichni 

U této série nejde vybrat jen jednoho rytíře, protože je jich tu více. Všechny postavy mají své vlastní kouzlo a osobnost, která mě zaujala a ovlivnila. Brumbál svým pozitivním přístupem a rozumem převyšující všechny, Severus svojí oddanou láskou k Lili, které bohužel nikdy nebylo dopřáno. Harry je samozřejmostí, jeho životní cesta taktéž nebyla jednoduchá, ale popral se s ní statečně, i přes své přešlapy a chyby, z kterých se dokázal poučit. Sirius, který mi přirostl k srdci svojí otevřeností a vstřícností a v neposlední řadě Dobby, který byl.. prostě Dobby. Bez něj by série nikdy nebyla úplná.




*** 

Twilight saga

Edward

Nejsem žádný fanatický fanoušek Stmívání, ale jako malá jsem ji měla hodně ráda a nějaká láska ve mě stále přežívá. Nejvíce náklonnosti patří Edwardovi, kterému by nikdo nemohl upřít, že je ten nejlepší přítel. Jeho obětavost převyšuje jakýkoliv skutek v dnešní době. Zemřít pro někoho? Tomu se říká pravá láska.



***

To je pro dnešní článek všechno, ale zdaleka to nejsou všichni hrdinové, kteří jsou blízko mému srdci. To bychom tu ale asi strávili noc, než bych je všechny vypsala. A jací jsou vaši rytíři, kteří svojí osobností rozeženou všechny chmury? 

18 komentářů:

  1. Zrovna s tímto výberem se asi moc neztotožním. Ano, jednu dávnou dobu jsem dost ujížděla na Edwardovi, ale dneska už bych jej za svého oblíbeného hrdinu asi nepovažovala. :) Každopádně moc super nápad na článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se na něm líbí ta neochvělá oddanost a láska. Něco tak silného se už moc nevidí :)

      Vymazat
  2. Skvělý článek :) Rytíři co vždycky rozeženou moje chmury jsou určitě Eragon (tvoji lásku k této sérii chápu, taky patří mezi mé nejoblíbenější ), Percy a Jon Sníh z Hry o trůny :) No je to pěkná rytířská družina :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hry o trůny si musím konečně přečíst! Určitě se tam najde další skvělý rytíř! :)

      Vymazat
  3. Ell: Já miluju třeba Gideona a Raphaela z Drahokamů, Peetu z HG, Mužské hrdny Kateřina Petrusové a samozřejmě sdílím tvou lásku k Percymu. I když mojí nejoblíbenější postavou téhle série je Grover :)
    Super článek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gideon je taky úžasný, však jsem psala, že ještě nekončím a budu dopisovat další a tenhle skvělý chlapík bude mezi nimi :) Peetu nemám zrovna v lásce a Grover.. mám ho ráda, ale Percyho prostě víc :)

      Vymazat
  4. Pekne zhrnuté, najmä u HP, to si vystihla tam sa nedá vybrať iba jedna postava :D Twilight som nečítala, takže neviem posúdiť :D

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké téma článku, všechny hrdiny bych snesla, až na toho Edwarda. Nikdy jsem nebyla fanda této ságy, ale filmový Edward je strašně slizký

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný výběr, se všemi souhlasím :-). A ještě bych tam dala prince Maxona :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý výběr jak hrdinů, tak výběr tématu na článek! :)
    S Harrym musím souhlasit. Je tam mnoho a mnoho hrdinů, kteří vždycky zvednou náladu a každý jiným způsobem, což je fascinující. Edward je Edward. Většina lidí odsuzuje upíry a Twilight ságu, ale ne jedna holka by byla štěstím bez sebe, kdyby měla za manžela někoho takového, jako je Edward. A jelikož jsem nedávno dočetla Selekci, tak mi k srdci přirostl Maxon. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné napsáno. Ta jeho oddanost, tu si prostě přeje každý. Ať si říká kdo chce, co chce, pro mě je ztělesněním pravé lásky. A Maxon je taky úžasná postava :)

      Vymazat
  8. Skvelé zhrnutie a tiež sa zastanem Twilightu. Mne to príde ako skvelý príbeh, jediné, čo mi liezlo na nervy, vola Bella a to, ako si hrýzla pery :) Ale inak ten svet a fantázia boli podané skvele a Edward bol výborný hrdina. Navnadila si ma na Dračích jazdcov, neviem prečo si stále myslím, že táto séria je nudná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bella mě taky vytáčela pořád a ne jen hryzáním rtů. Její chování bylo na facku a často jsem se kvůli ní rozčilovala. Ale jinak je to dobrá sága, jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si to myslí :) Určitě si Odkaz přečti, aspoň zkus ten první díl, ale nudný to opravdu není :)

      Vymazat
  9. Stmívání není špatné, když se čte ve správném věku (což jsem četla a docela na tom letěla). Má své chyby, ale naprostou nenávist k tomu nechápu. :)
    Mimochodem, u výběru s Potterem naprosto souhlasím, neuvěřitelné a skvělé postavy v jediné sáze, to se moc často nevidí. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Co se týče Harryho.. Já to s ním mám v každém díle jinak. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Awwwwww Logan! On je dokonalej prostě! :3 Percy! ^^
    -Ehm... jsem úplně normální... :DD

    OdpovědětVymazat
  12. Zajímavý, hezký článek :). Výborný výběr hrdinů :D.
    karolina-kahounova.blog.cz

    OdpovědětVymazat