pátek 30. ledna 2015

Filmová doporučení - Když jsem nemocná...

Když jsem nemocná...
...tak je ze všeho nejlepší se zachumlat do peřiny, upíjím horký čaj s citrónem a medem a u toho si buď čtu, nebo koukám na filmy, kterou jsou vhodné, když už nemáte sílu se soustředit na děj a problém vám dělá i udržet pozornost. 
K tomu se ale váže jeden dost velký problém - za chvíli už netuším, na co se koukat a stahovat. Mám pocit, že už jsem všechno viděla a nemůžu dojít na další filmy, které by mě na další dvě hoďky zabavily. Proto tu pro vás mám pár typů, abyste se mohli vyhnout stejnému problému.




Komedie

Moje superbejvalka 

Rozpad vztahu nebývá lehký ani pro jednu ze znesvářených stran, ale v některých případech může být přímo nebezpečný. 
Příjemná komedie, která je na pohraní fantasy a romantiky. Nevyhneme se vztahu a rozchodu, ale ani lítajícím žralokům. Film je příjemné překvapení pro nenáročné diváky, kteří se chtějí jen zasmát, ale nečekají od toho něco víc. Škoda jen trochu odfláknutého konce, který je ale vynahrazen spoustou zábavy a vtipných hlášek. 



Forrest Gump

Když se dostaneš do problémů, utíkej. Forrest proutíká školou, jako hráč amerického fotbalu i univerzitou, potom peklem vietnamské války a zoufalstvím nad matčinou smrtí. 
Forresta jsme viděli snad každý a tento film nikdy neomrzí. Teda aspoň já bych se na něj mohla koukat pořád dokola. Není to jen ledajaká komedie, ale je v tom i něco víc. Plno věcí, nad kterými můžete přemýšlet a bavit se u toho. 




Sám doma

"Mám pocit, že jsme doma nechali něco důležitého," sdělí paní McCallisterová manželovi na palubě letadla směřujícího přes Atlantik do Paříže.
Sám doma je neodmyslitelnou součástí Vánoc, ale já si ho ráda znovu pustím kdykoliv. Navíc teď když sněží mám ještě většího chuť si všechny díly pouštět pořád dokola. Sám doma je vtipný, rodinný film, který určitě zná každý. A jestli ne, tak by se měl stydět. Otřepaný hlášky pobaví a kaskaderské kousky, které Kevin provádí nikdy neomrzí ani ty nejstarší. 



Pohádky

Na vlásku

Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství. Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů.
Na vlásku se řadí mezi mé vůbec nejoblíbenější pohádky, takže už to určitě stojí za to, se na pohádku podívat. Navíc je to vtipná, úžasná, zamilovaná a trochu střelená pohádka. K tomu zde najdeme i spoustu písniček, které jsou velmi chytlavé a ani nebudete vědět jak, ale budete zpívat spolu s hlavními hrdiny, kteří nejsou vůbec k zahození. 



Jak vycvičit draka

Když se Škyťák vydá zraněného draka dorazit a stát se tak definitivně mužem, cosi se v něm při pohledu do jasných dračích očí zlomí. A ten zlom bude začátkem jednoho krásného přátelství.
Tato pohádka nejspíš neunikla žádnému čtenáři ani divákovi, protože to není tak dávno, co do kin vstoupil druhý díl, který sklidil stejně jako první velký úspěch. Vydejte se do doby Vikindů a draků, kde se zrodí jedno malé přátelství, které má moc změnit myšlení všech. 



Hledá se Nemo 

Když je Nemo nečekaně unesen daleko od domova a skončí v akváriu, ocitne se Marlin nečekaně v roli hrdiny na cestě k záchraně svého syna. 
Taky si pamatujete doby, kdy jste jako malí běžely k televizi a celý nadšení jste čekali, až pohádka konečně začne? Já jo a dodnes si pamatuji ty nervy, které jsem zažívala, když jsem si myslela, že Nemo by mohl skončit u takové potvory, jaká byla ta holka s rovnátky. Nemo je moje připomínka na dětství, která se mi líbí dodnes a určitě nebudu sama.



Romantické filmy

Bezpečný přístav

Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. 
Film je natočen podle knižní předlohy od autora Sparkse, který je znám svými výbornými romantickými knihami. I když jsem sama knihu nečetla, film se mi hodně líbil a vryl se mi pod kůží. Nesetkáte se tu jen s láskou, přátelstvím, zradou, ale i napětím, nepřáteli a nebezpečí. Není to prostě žádný klišé. 


Talisman 

Logan Thibault se vrací ze své třetí mise v Iráku, s jedinou věcí, která ho podle jeho slov držela při životě – fotografií ženy, kterou v Iráku našel. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu a objeví se přede dveřmi. 
I toto dílo je původně z pera spisovatele Sparkse, který má na kontě dalších pár děl. Talisman je něco romantičtější a sleduje cestu dvou neznámých lidí, kteří se do sebe postupně zamilovávají i napříč svým problémům a mínění. 



50x a stále poprvé

Henry poruší své vlastní pravidlo o seznamování s místními děvčaty a domluví si s Lucy další schůzku. Když ale následující den dorazí a odvolává se na předchozí setkání, Lucy jej považuje za blázna a zavolá pomoc.
Opět tu máme docela známý film, který často bývá v televizi a já si jej nikdy nenechám ujít. Chce se mi u něj brečet a smát zároveň a závěr mě vždy dostane na koleno. 50x a stále dokola je napůl i komedie, takže se u některých momentů i zasmějete, ale stejně vám to pořádně zabrnká na city.



Akční filmy

Bez dechu

Mladý Nathan Harper jednoho dne objeví svojí fotografii s pohřešovanými dětmi. Rychle zjišťuje, že jeho "dosavadní" otec a matka rozhodně nejsou jeho skutečnými rodiči. Nyní chce víc než cokoliv jiného odkrýt svoji pravou identitu.
Původně jsem si film stahovala kvůli herci Taylorovi, kterého mám hodně ráda, ale vyklubal se z toho skvělý akčňák, který má skvělou, neokoukanou myšlenku a mnoho skvělých akčních zápletek, u kterých budete zapomínat dýchat. 


Zatím spolu, zatím živi

Tajný agent Roy Miller (Tom Cruise) změní v okamžiku život obyčejně vypadající June Havens (Cameron Diaz) v neuvěřitelnou jízdu... a na oplátku ona jemu.
Napůl akční a napůl romantický film, který vás vezme na pořádnou jízdu všemi možnými státy a místy. Rozhodně se nebudete nudit a pro milovníkům romantiky můžu říct, že té si tam užijete spoustu, protože Tom a Cameron by bez sebe nedaly ránu, nebo vztah. 



Zmizelá

Amy se ztratila v den pátého výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho žena našla. Pokud možno živá. 
Osobně jsem film neviděla, ale hodně z vás knihu i film doporučuje, tak jsem jej tady nemohla opomenout. 





Další skvělé filmy





















27 komentářů:

  1. Skvělé tipy :) Forrest Gump, Sám doma, Jak vycvičit draka a Hledá se Nemo, jsou filmy, které mi vždycky vylepší náladu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy! :) Taky trávím nemoce ve společnosti filmů. Dříve jsem si pouštěla horory, ale rychle jsem pochopila, že na osamělé domácí marození to vážně není dobrý nápad :D

    OdpovědětVymazat
  3. V takých prípadoch, keď ledva držím oči otvorené mám najradšej komédie, pretože sa nad nimi nemusím viac zamýšľať. Ak si ešte nevidela, určite odporúčam Návrh, Záložný plán, Zase ona, Absolventka, Rande v Ríme... Tie mi vždy spravia náladu :D A, samozrejme, nemôžem zabudnúť na môj milovaný Sex and the City, či už filmy alebo seriál :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ako vidím, máme podobný vkus na filmy. Film Moje superbejvalka je skvelá komédia a Uma je super! :) Tiež Na vlásku, Ako vycvičiť draka a ešte podľa mňa Frozen sú najlepšie rozprávky za posledné roky :3 Proste všetky sú úžasné !!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ell: Tenhle článek si musím někde uložit, abych z něj mohla čerpat! Skvělý film, trochu akční, je film Na hraně - určitě se na něj někdy podívej! A ještě bych k pohádkám přidala Ratatoille (píše se to takhle?). Na Nema mám skvělou vzpomínku, když náš spolužák pořád zpívám, že "rád plave". A stydím se, Sám doma jsem ještě neviděla :(
    Prostě skvělý článek!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys měla rychle změnit! Sám doma je skvělý film! :)
      Určitě se mrknu :)

      Vymazat
  6. Fakjů pane učiteli je fakt dobrý film. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Některé filmy mě vůbec nezaujaly, ale některé naopak, hlavně v té obrázkové části - mezi mé oblíbené filmy patří LOL, Avatar, Friend with Benefits, ale na některé filmy z tohoto článku bych se ani za nic nepodívala..
    Ale vidím, že tam máš i The Host - to jsem neviděla, ale četla jsem knihu a ta patří mezi mé nejoblíbenější - vážně doporučuju si ji přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý máme prostě jiný styl jak na knihy, tak i na filmy:)
      Knihu Hostitel jsem četla a stejně jako film je úžasná. Líbí se mi výjimečně obojí zpracování :)

      Vymazat
  8. Skvělé tipy..! :)
    V tuhle dobu jsou všichni nemocní, kamarádka už po druhé a další má teďka horečku, čekám, kdo odpadne další a doufám, že to nebudu já! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Je opravdu nepřeberné množství filmů. Já mám ráda například komedie s Jennifer Aniston, ale nepohrdnu ani filmem s nějakou hlubší myšlenkou :)

    OdpovědětVymazat
  10. Bezpečný prístav a Talizman boli úžasné a rovnako aj Posledná pieseň, filmy podľa kníh Nicolasa Sparksa mám veľmi rada :D
    Inak z toho zoznamu som väčšinu videla a musím povedať, že máš veľmi dobrý vkus :)
    Inak medzi moje obľúbené patrí ešte The A list.

    OdpovědětVymazat
  11. Bezpečný pristav je úžasná aj kniha takže tu ti rozhodne odporúčam. Ak si nečítala ani Talizman aj ten je skvelý. Na vlásku je moja obľúbená rozprávka. Zbožňujem aj film Janíčko a Marienka ,perfektný film. Skvelý vyber filmov :)

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji ti <3 Ležím se zápalem plic a umírám nudou :'D Zrovna dneska jsem koukala na Já padouch 2, to je prostě luxus :3
    Vidím to na filmový týden! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se brzo uzdrav! Já padouch je skvělá pohádka :3
      ak doufám, že se ti filmy budou líbit :P

      Vymazat
  13. Mnoho výborných filmov, niektoré som videla a iné zasa nie. Rozprávky si vybrala super, ešte by sa tam hodilo aj Ľadové kráľovstvo :D

    OdpovědětVymazat
  14. Až sa smejem z toho, že som všetky filmy tiež videla! :D Zdá sa mi to totiž dosť komické, že sem dáš asi 30 filmov a ja som tiež všetky videla :D
    Inak, každý film je super, až na Twilight a Avatar. Nikdy ma nebavili :( :D

    OdpovědětVymazat
  15. Skvělé tipy! :-) Na spoustu těch filmů bych se klidně hned podívala :-D. Ale koukám, že Nicholas Sparks u Tebe boduje :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Harry!! :3
    Já na filmy nekoukám, tedy, jen na Harryho anebo s někým vždycky. :D Když jsem nemocná, tak si čtu a nebo mám puštěný Óčko a hraju ňáký hry, bo píšu na blog, jak se mi chce no. :)
    Btw.: Kamarád taky rád, je boží ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla bys to napravit, přicházíš o hodně dobrých filmů :P

      Vymazat
  17. Na vlásku je luxusní pohádka! :D Jinak, já když si chci zvednout náladu nějakým filmem, tak si vždycky pustím nějaký díl Pána prstenů, to mi totiž zlepší náladu zaručeně... nebo jeden povzbudivý kousek - Pokojný bojovník, taky skvělý film.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na LOTR jsem úplně zapomněla, ale máš pravdu, ten vždy dokáže, stejně jako Hobit, zvednout náladu :) Podívám se :)

      Vymazat
  18. Pak dej klidně vědět, co na to říkáš. :) Tak samozřejmě i Hobit, to je přece jen větší komedie :D ale Pán prstenů je mému srdci mnohem blíž, vlastně asi nejblíž ze všech filmů, které jsem doposud viděla. Prostě na něj nedám dopustit a tak nějak mě ty myšlenky v něm dokáží docela dobře dostat z deprese. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Máš super vkus, dievča! :) Na vlásku, filmové spracovania kníh Nicholasa Sparksa, filmy s Tomom Cruisom, S láskou, Rosie, Hostiteľ, Pýcha a Predsudok, Divergencia, Mesto z kostí a mnohé iné som si úplne obľúbila, ale predsa som medzi nimi našla niektoré, ktoré som ešte nevidela. Takže ďakujem, určite sa na ne pozriem, keďže tvoj vkus sa mi veľmi veľmi páči. :D :)

    OdpovědětVymazat
  20. Díky za typy. :) něci jsem viděla, něco ne, tak až budu mít chvilku... :)

    OdpovědětVymazat