sobota 6. prosince 2014

Tvorové noci tag



Čteme o nich každý den... Vídáme je v tmavých koutek, temných uličkách, nebo doma pod postelí. Každý z nich má nahnáno. Střetu s nimi se každý vyhýbá a nepokouší se navazovat žádný kontakt. Není řeč o ničem jiném než příšerách, obludách a jiných temných stvořeních.

Creatures of the night book tag je velmi oblíbený a často používaný tag, který může postrašit malé děti a pobavit ty větší. Úkol spočívá v tom, že ke každé příšerce přiřadíte první knihu, která vás napadá. Tak jdeme na to!


Upíři

Jako menší jsem měla na upíry hodně spadeno a musela jsem přečíst každou knihu, kde o nich byla aspoň zmínka. Ale taková, která by se mi hodně vryla do paměti a je první připomínkou na toto téma je Stmívání. Celá Twilight sága se jen hemží sexy upíry, kteří stojí na obou stranách a minimálně Edward je skvělá partie. (Omlouvám se příznivcům Jacoba). Pro mě je to série dětství a období upírů.


***

Vlkodlaci

Na vlkodlaky nemám krásné vzpomínky. Ve většině knih jsou to otravní tvorové nebo v si v lidské podobě hrají na frajírky. Jednou z takových ukázek jsou Synové pekel, což je nejspíš nejhorší série, jakou jsem kdy přečetla. 


***

Duchové

Na duchy jsem narazila teprve nedávno. Bylo to takové překvapení po té, co jsem otevřela Proroka a vybafla na mě hlavní hrdinka, která vidí duchy, ale zároveň řečí případy. Detektivka a duchařina? Jde to dohromady! V sérii Hřbitovní královny je to dokonale skloubeno a čtivě napsáno.


***

Čarodějnice

Nevím, jestli se to tak úplně počítá, ale když se řekne čarodějka, nevybaví se mi žádná stará babizna, ale Hermiona. Čarodějka, která zanechala místo v mém srdci a navždy tam zůstane, stejně jao všechny další postavy z Harryho Pottera



***

Víly

Zde si vyberu méně známou, ale přesto roztomilou a milou sérii, která nese název Křídla. Bohužel opravdu není známá, a i když je vhodnější spíše pro mladší, mě okouzlila. Víly se zde vyskytují ve velké míře, ale i obyčejní lidi tu mají své zastoupení. Navíc to není jen naivní kniha, ale při zapojení mozku uvidíte spoustu problémů dnešní doby.


***

Démoni

Při dlouhém pátrání v mé mysli jsem a projíždění imaginárního seznamu knih, jsem si vzpomněla na Město z kostí. Pokud si dobře vzpomínám, v této sérii najdeme snad všechny netvory, na které si jen člověk může vzpomenout, démonů nevyjímaje. 


***

Andělé

Zdá se mi to, nebo éra andělů pomalu mizí a jsou námětem čím dál méně knih? Já si momentálně vzpomínám jen na jednu sérii, kterou jsem četla o dost mladší, ale myslí, že podle obálek ji budu znát každý. Série Andělé (první díl Pád) má úžasné vnější zpracování, to vnitřní ale bohužel pokulhává.


***

Mimozemšťané

Kniha, od autorky, která už tu jednou byla zmiňovaná a nemůže to být nic jiného než... Hostitel. Kdo nečetl, měl by se stydět, protože o hodně přichází a i když je to celkem bichle, čte se jedna báseň. 




Doufám, že se Vám tag líbil a kdokoliv ho můžete udělat taky. Budu jedině ráda!
Jinak otázka je jasná - jaké knihy byste zvolili vy sami? :)

15 komentářů:

  1. O tomhle tagu jsem ještě neslyšela, ale zaujal mě - asi ho také vyplním! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký tag, ale já bych upřímně do většiny kategorií vůbec nevěděla co dát. Třeba jsem si teď uvědomila, že jsem nečetla žádnou knihu s vlkodlaky..

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelé, kolik máš toho načteno. Lidi s tim maj problem to vyplnit a tobe to šlo jak po másle, krása :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super volby! :-) Některé knížky sice neznám, ale ty které ano jsi vybrala skvěle :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý tag! Třeba si ho udělám, jen se domluvím se Ell, takže uvidím!
    Ale vybrala jsi krásné knihy, některé bych zařadila taky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tenhle tag mi připadá naprosto geniální! Asi jej taky udělám. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych rozhodně nevymyslela nic s vílami, mimozemšťany ani anděly :) Ty jsi se s tím poprala skvěle :) (jen malinká logická chybička u andělů, kde píšeš, že mizí a jsou námětem čím dál více knih). Jinak moc pěkně napsáno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S mimozemšťany vlastně ano! Pátou vlnu! Ha! :D

      Vymazat
    2. U těch andělů jsem se přepsala - mělo to být méně. Už je to opravený, takže děkuji za připomínku :)
      Hostitel je asi jediná kniha, o které vím, že tam nějaký mimozemšťan je. Pátou vlnu jsem bohužel nečetla :/

      Vymazat
  8. Krásný tag, asi si ho udělám taky. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Přemýšlím, co bych dosadila já... hm

    Třeba zatím nejlepší andílková kniha pro mě byla Pád andělů od Susan Ee, u víl samozřejmě Peter Pan, do vlkodlaků nebo upírů bych si asi flákla Anitu Blake, duchové - to asi vyhraje nová kniha Jonatana Strouda. Všechno bych tak nějak asi věděla, jen ti mimozemšťani, pfff - Asi taky Hostitele, ale jisté to není. :D :D

    Velmi pěkný tag! .)

    OdpovědětVymazat
  10. Ten TAG je super, uvažovala jsem, že bych ho taky udělala, ale já zas tolik knížek s nadpřirozenými bytostmi nečetla, tak by to asi nebylo tak zajímavé. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tento tag jsem předtím vůbec neznala, všude je teď tolik tagů, že ani nevím, kterého bych se mohla zúčastnin :) :D

    OdpovědětVymazat
  12. Moc pěkný tag, třeba u duchů a u víl bych nevěděla, a Harry Pottr by mě rozhodně nenapadl. :D

    OdpovědětVymazat
  13. Super Tag, možno sa zapojím tiež ak budem mať čas :D Zhodujem sa s tebou s HP v kategórii čarodejníci, inak som mnoho zo spomínaných kníh nečítala :D

    OdpovědětVymazat