sobota 13. prosince 2014

The Grinch Book Tag

The Grinch Book Tag

Během dvou dnů jsem narazila na dvě přepracované verze toho tagu - u Ivcci a Meliny -  který je úplně skvělý, i když negativně naladěný. Ale protože se zdá, že je tento tag oblíbený a žádaný, rozhodla jsem se ho pro Vás udělat také. Takže doufám, že se vám bude líbit a užijete si ho stejně jako já.

Kdo by přece jen nevěděl o čem tag je, tak spočívá v tom, že na každou z katastrofálních situaci musíte vymyslet postavu/knihu/sérií, která se k tomu hodí.


1. Polovina světélek na vánočním stromečku je vyhořelá: Jmenuj knihu/sérii/postavu, která začala dobře, ale pak to s ní šlo z kopce.

První volba bývá ta nejlepší a mně jako první přišla na mysl právě Vampýrská akademie, bohužel. Určitě nejsem jediná, kdo byl ze závěrečných dvou dílů zklamaný, nebo naštvaný a měl chuť je od série odtrhnout a zahodit popřípadě spálit. U mě to tak je určitě, protože závěr mi přišel... prostě děsný. Ale přesto mám obecně vzato tuhle sérii moc ráda, protože první díly jsou úžasně napsané. Mají spád, napětí, zábavné momenty a i romantické chvilky s úžasným učitelem Dimitrijem. Takže kdo sérii ještě nečetl, měl by to honem rychle napravit a skočit si do nejbližšího knihkupectví aspoň pro ty čtyři díly.





2. Otravná prateta Sally, která tě nenechá o samotě: Jmenuj knihu, která se ti nelíbila, ale kterou očividně všichni ostatní milují, takže nikdy nezmizí.

Jen co přišla kniha Eleanor a Park na trh, neslyším o ničem jiném. Minimálně jednou do týdne stále najdu recenze, která vyzdvihují romantickou atmosféru a lásku dvou lidí, do nebes. Mě se kniha celkem líbila, ale přijde mi obyčejná, neoriginální a opravdu ne tak dokonalá, jak ji ostatní popisují. Pro mě je to další skvělá romantická adultka a tím to končí. Takže mě už vážně rozčilují samé pozitivní recenze a hádky o tom, který z dvou hlavních hrdinů je skvělejší. Opravdu doufám, že si všichni brzy najdeme jinou knihu, o které se bude psát.





3. Tvůj domácí mazlíček neustále převrhává vánoční dekorace: Jmenuj postavu, která neustále něco kazila ostatním (nesmí to být záporák!)

Ať přemýšlím sebevíc, nenapadá mě nikdo vhodnější než Neville Longbottom, který byl po celou dobu svojí nešikovností hrozně roztomilý! Už od prvního ročníku jsem ho téměř milovala (když opomenu Harryho) a když se na něj podívám teď.. Uff, no není nádherný? Ani jsem si nedokázala představit, že z malého, tlustšího nešiky vyroste tak úžasně krásný a nadaný herec. V sedmičce svoji roli zahrál dokonale a hodně jsem ho za to obdivovala.





4. Slyšíš své rodiče dávat dárky pod stromeček a zjišťuješ, že Ježíšek není skutečný: Jmenuj knihu, která ti byla naspoilerována.

Jako většině lidí, tak i mě byl naspoilerována Aliance, ale bohužel i Divergence. Lidé by si občas mohli uvědomit, že ne všichni tuto sérii četly a měli by si dávat pozor jak na jazyk, tak i na psaní recenzí, a to hlavně na závěrečný - třetí díl. (Mimochodem, mě to tam prostě sedělo!). Ještě mi bylo naspoilerováno Zatmění, ale to bylo hodně předvidatelné, takže mi to vůbec nevadilo.




5. Venku mrzne: Jmenuj postavu, se kterou jsi se zkrátka nemohl ztotožnit.

Zákeřná otázka, protože já na většině postav najdu aspoň jeden společný rys. Ale o Juliette se to říct nedá. Pokud nevíte o koho jde, buďte rádi, ale je to hlavní hrdinka ze série Jsem roztříštěná. Sama jsem četla jen první díl, se kterým jsem měla potíže. V té knize mě štvaly snad všechny postavy včetně Warnera, kterého všichni zbožňují. Chtěla jsem dát sérii ještě jednu šanci, ale když si zpětně vzpomínám na všechny protivné osoby, nevidím to moc nadějně.




6. V rádiu neustále hrají "All I Want For Christmas is You" od Mariah Carey a díky tomu máš anti-romantické pocity: Jmenuj pár, který jsi nemohl vydržet.

Za mě je to rozhodně America a Aspen. Často se nestává, aby mě nějaký pár opravdu deprimoval, ale Aspen to dokázal. Už od prvního setkání mi byl nesympatický a byla jsem dokonce ráda, když se America dostala z jeho dosahu. A ten konec! Sakra, co to mělo být?! Mé sympatie má Maxon, který je pro ni jako stvořený. A stejně všichni víme, že s ním skončí, protože názvy této série jsou víc než spoilery. Tohle by se mělo opravdu zakázat. Co z toho potom čtenář má? - Ano, nic. 



7. Vlastníš kousavý svetr z domácí vlny, který jsi před lety dostal k Vánocům, ale nedokážeš se ho zbavit: Jmenuj knihy, které jsou už nějakou dobu v tvé knihovničce, ty nejsi motivován k jejich přečtení, ale stejně nemáš to srdce se jich zbavit.

Opravdu to není tak, že bych si knihu nechtěla přečíst - já chci, ale... Je tam pár ale, které vlastně ani sama nechápu. Zaprvé je kniha hrozně tlustá - normálně tlusté knihy mám ráda, ale tady se toho děsím. Za druhé je to téma, se kterým jsem se zatím ještě nesetkala a celkem se bojím zklamání. A za třetí, mamka se do knihy pustila a po sto stránkách knihu odložila. A já čtu více méně to stejný co mamka! To je dvojnásobný důvod se bát, že se mi kniha nebude líbit. Ale zkusím ji někdy...časem. 







8. Babička přejela soba: Jmenuj postavu, ohledně jejíž smrti jsi pořád naštvaný (pozor na případné spoilery!)

Nesnáším autorku za smrti, kterých se dopustila. Miluji autorku za smrti, kterých se dopustila, protože bez smrti není život. 










9. Obchoďáky jsou přeplněné lidmi, kteří nakupují na Vánoce: Jmenuj sérii, která má už příliš knih / pokračuje už moc dlouho.

Mohl byste mi prosím někdo vysvětlit, proč má zrovna tato série tolik dílů? Brala jsem prvních pět, kdy se mi příběh i líbil, ale čím víc dílů přibývalo, tím víc se mi příběh protivil. Teď už díly dočítám jen abych věděla, jak to konečně skončí. A doufám, že to bude brzy.





10. Grinch: Jmenuj hlavní postavu, kterou nesnášíš (opět ne záporák!)

Opět tu máme Elanor a Park. Já si nemůžu pomoct, ale obě postavy mě teď opravdu vytáčí. Pokud mám zvolit jenom jednu, tak je to Elanor. Copak ona se vůbec neumí postavit světu? To do sebe musí nechat rýt a nechat se šikanovat? Vždyť měla milion možností jak se bránit, jak ve škole, tak i v rodině. Nepřestává mě udivovat, že si to nechala všechno líbit.






Doufám, že se tag líbil a budu ráda, když si jej všichni uděláte také! Jsem zvědavá, jaké knihy/postavy zvolíte vy. :) 


19 komentářů:

  1. Vampýrskou akademii jsem četla a taky mi první díly připadaly lepší, ale celkově to nebyla špatná série.
    O Eleanor a Park jsem toho slyšela hodně, ale ještě jsem se nestihla na to mrknout.
    Mapa času má opravdu zajímavou obálku, asi se do ní časem pustím...
    A na školu noci mám v podstatě stejný názor, jenom jsem nezvládla tolik dílů a skončila u 3.
    Moc pěkně napsaný článek, který mi přidal další knihu na seznam, co si musím přečíst :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Nechcem nič spoilerovať (aj keď pochybujem že by sa nešiel ešte niekto kto by nevedel ako skončí HP), takže poviem iba: Prečo J.K. Rowlingová? Prečo si ich nechala umrieť?....

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s tebou ve všem :) Sdílíme stejný názor u Eleanor a Parka, všude takové kladné recenze, ale ta knížka nebyla zase tak dokonalá :D
    A u Harryho Pottera- taky nechápu proč tolik postav muselo zemřít :I Ale je to boží série :3

    OdpovědětVymazat
  4. Super!! Vážně se shodneme! Vypíchla jsi věci, které já jsem nechala zaznít jen tak v podtextu :) Máme téměř totožné názory :) Eleanor & Park se mi líbilo, takže tam jedině se rozcházíme, ale není to dokonalá kniha, to zase ne :) Školu noci jak jsem říkala neznám. Ale jinak jsme na tom stejně :) Pěkné odpovědi :) Jsi mi čím dál tím sympatičtější (jako by to ještě šlo!!!) :) :)

    OdpovědětVymazat
  5. Aaach, tenhle Tag jednoduše nechce, abych ho komentovala.. píšu to potřetí, tak už ve zkrácené verzi :D

    Skvělý tag, vždy se mi tagy ve tvém podání moc líbí. Eleanor a Park jsem nečetla právě kvůli tomu vztahu, přesně jak ho popisuješ. Mne nesedí postavy, které se nechávají šikanovat, nejraději bych je vzala za ramena a pořádně bych nima zatřásla :D

    Mapu času bych si moc ráda přečíst, viděla jsem na ní jen málo recenzí, asi lidi odrazuje ta tloušťka :D

    Budu se těšit na zas na nějaký tag :)

    OdpovědětVymazat
  6. Super odpovědi!! :) Máme opravdu hodně společných názorů! Hlavně ta VA, ten konec mě taky hrozně naštval, prostě děs :D Eleanor a Park si asi moc přečíst nechci, už i mě začalo vadit, jak to všichni všude vychvalují a bojím se, že bych pak byla akorát zklamaná. Navíc teď čtu Fangirl a ta mě zatím moc neuchvátila. Shatter me je také jeden z těch románů, nad kterými pořád přemýšlím, ale ještě jsem se k jejich přečtení nedostala. To samé Škola noci, ale tu možná někdy zkusím, když říkáš, že první díly jsou super :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý tag :). Spoustu knih jsem nečetla, takže nemohu moc posoudit :-). Ale Nevila jsi trefila pěkně :-).

    Mohla bys mi prosím Tebe dát Tvůj email? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super tag! :) Bohužel nemůžu se vším souhlasit, jelikož jsem některé knihy nečetla, ale tak uvidíme...:) Jsem hlavně zvědavá na Eleanor a Parka. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Takt to teda nevím. :D
    Ale jinak, tag je super! :) Docela jsem se u těch situací nasmála. :D

    OdpovědětVymazat
  10. s VA nesúhlasím, ale so Školou noci súhlasím na 100% percent, ja by som ju dala aj namiesto VA :D Divergent trilogy mi našťastie spoilerovaná nebola :D

    OdpovědětVymazat
  11. Taky mi vadí, že Škola noci má tolik dílů.. Mělo to dobrý nápad, děj, ale teď už je to tak trochu o ničem, poslední jsem zatím ještě ani nečetla (už mě to moc nebaví), plus další kvanta novel k tomu.. Už by mohli tu sérii ukončit..

    OdpovědětVymazat
  12. Tohle je opravdu super tag ... Já sice Elenor a Park ještě nečetla, ale už teď mi ta kniha připadá strašně otravná, jak je všude :) ... S tou Mapou času to mám podobné, prý je tam hodně popisných částí. Chystám se na ni, tak ti pak hodím info :)

    OdpovědětVymazat
  13. Zajímavý tag, ještě jsem o něm neslyšela.. ale zaujal mě! :)
    Všechny knihy, které jsi zmiňovala znám, i když ne všechny jsem četla. Musím souhlasit se školou noci - já to vzdala někdy na začátku šestého dílu (nebo možná pátého..?) a teď jen koukám, že to furt ještě pokračuje..

    OdpovědětVymazat
  14. Neville Longbottom je úžasný výber :) Pobavila si ma :) Skvelý tag a skvelé odpovede :)

    OdpovědětVymazat
  15. Wau, tak tohle je vážně, vážně, super tag! :3 Tvoje odpovědi mě ani nějak nepřekvapily stříbro :* :D Ale jako vždy jsou naprosto výstižné a úžasně pojaté. :) Jdu urobit ten samý tag :3

    OdpovědětVymazat
  16. Jé, opravdu pěkný a zajímavý tag. :) A skvělé odpovědi. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělý tag! :) O knize Eleanor a Park teď opravdu slýchám všude, až se mi to protiví, ale moc ráda bych si ji přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Škola noci.....mluvíš mi z duše. Opravdu kroutím hlavou pokaždé, když projdu kolem. To samé upíří deníky... (facepalm)

    Selekce vydržela otevřená nějaký 15 minut, tak frčela zpátky do knihovny....

    Pěkný tag. :)

    OdpovědětVymazat