úterý 25. listopadu 2014

Vánoční tipy na dárky #2 - Tatínci


Tatínkové jsou známí tím, že se knihám vyhýbají jako čerti kříže, nebo vločky ohně, ale vždy se najdou výjimky, které potvrzují pravidlo. A pro tyhle výjimky tu mám pár tipů, co jim koupit pod stromeček, nebo klidně i jen pro radost. A i pro ty, co kolem knihkupectví jen procházejí, se najde pár knih, které by se mohly líbit.  

***

Chcete své tatínky na chvíli zabavit a zároveň jim dodat trochu sebevědomí do pár dalších dnů? Staletý stařík je skvělá volba. Je to jedinečná, vtipná a pro muže povzbuzující kniha. Na jejich sebevědomí zaútočí myšlenka, která jim nedá spát - pokud něco takového dokáže nějaký stoletý dědula, co bych potom nedokázal já?










 Severské krimi a obecně i detektivky jsou pro každého, kdo má rád napětí a cestu za hledáním vraha. A v některých detektivkách můžeme dokonce najít i nějaké další překvapení. A Vzkaz v láhvi bude krásné překvapení pro taťku, protože Adler Olsen umí psát a  dokáže zaujmout i nečtenáře.









Pro úplný lenochy tu mám dárek v podobě Guinessové knihy rekordů, kterou si může člověk jen tak prolistovat, přečíst si jeden dva fakty a bude spokojený. A věřte, že pokud bude kniha pořád na očích zvlášť potom u cukroví, za chvíli budete všichni v rodině znát rekordy světa.









Do této kolonky bych zařadila všechny knihy, které by vašeho taťku mohly zajímat. Protože můj taťulda rád chodí na ryby, ráda mu kupuji různé knihy z tohoto oboru. Pokud váš tatínek rád kutí, kupte mu kutilství. Na výběr je z miliony titulů, stačí se jen podívat na internet, nebo se obrátiti na pomocnice v knihkupectví. Určitě Vám rádi poradí.








Doufám, že jsem aspoň někomu pomohla a poradila, nebo dokonce zachránila. :)

Tipy od čtenářů: 

Přechod od Justina Cronina

Přízrak od Jo Nesba

17 komentářů:

  1. Skvelé nápady Ilonko :)))) Si naozaj skvelá blogerka a s týmto príspevkom si mi absolútne pomohla! :))) Ja viem, že teraz je to od veci, ale nechcela by si sa zapojiť do projektu Spoločné čtení Harryho Pottera?
    Viacej informácií o tom nájdeš tu: http://universeofwonderfulbooks.blogspot.sk/ Zatiaľ veľmi pekne ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vzkaz v láhvi má naprosto dokonalou obálku.. takovou, že člověka přinutí si přečíst alespoň tu anotaci!

    OdpovědětVymazat
  3. Hezké tipy :) A super nápad, takhle to rozdělit na několik částí. Zrovna jsem se dnes vrátila z knihkupectví s dárkem pro taťku.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tyhle knihy by mi otec omlátil o hlavu ... On radši historické romány z oblasti templářů :) ... Už vidím, jak bych mu dávala Jakuba Vágnera a on by mi hned řekl - to je podvodník! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě žádný historický román přímo neoslovil, tak jsem nevěděla, ale pokud znáš nějaké dobré, tak určitě napiš! :) Taťka má Vágnera třeba rád :D

      Vymazat
    2. No já na ně také nejsem přímo vysazená, ale vím, že taťka je čte fakt pořád :D ... Ještě bych tam dala třeba něco od Kinga, protože to mají chlapi taky rádi ...
      No já proti Vágnerovi také nic nemám, ale taťka asi ano :D

      Vymazat
  5. Storočného starčeka určite odporúčam, geniálna kniha, ktorá pobaví, mne sa veľmi páčila :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Můj taťka pravidelně k vánocům dostává tak 6 knížek a myslím, že za posledních 10 let přečetl asi dvě a ani jedna nebyla z těch, které dostal k vánocům, ale nějaká, která se nám válí doma už od nepaměti :D Vymyslet dárky pro chlapy je vůbec oříšek :D Ale hezké nápady :) Guinnessovku bych ocenila já :3 Mám jednu z roku 2012, rozhodně jsem ji nepřečetla do posledního rekordu, ale ráda si v ní jen tak listuji, když mám náladu a přečtu pár odstavečků, které mě zrovna v danou chvíli zaujmou :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem udělala tu největší chybu a dárek, co jsem mu mohla koupit na Vánoce (Přízrak od Nesba) jsem mu koupila už v říjnu. Sakra! :D

    Ale inspirace dobrá, Adler Olsen by nemusela být vůbec špatná volba :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné tipy, také jsem chtěla něco takového sepsat, ale trošku jiné tipy :) Můj tatínek by nečetl ale ani jedno, ten čte tak maximálně návod :D

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé tipy, ale obávám se , že zrovna pro toho mého taťku to není úplně ono :) Pro něj už mám vybranou pěknou postapo sci-fi - Přechod od Justina Cronina :)

    OdpovědětVymazat
  10. To je docela dobrý nápad, ale můj tatínek by to taky moc neocenil :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jelikož taťka přečetl za celý život asi dvě nebo tři knihy, tohle nebude to pravé ořechové. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Můj taťka má sotva čas na rodinu, natož na čtení ;(, ale možná Laura se nechá inspirovat. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Super nápady, i když můj taťka sám říká, že čte jen manuály a zprávy na skypu. I když jiné by asi zaujaly :)
    Mimchodem, Přechod.. ten zrovna čte Neimâ a já jsem další na řadě, tak mě to v tom seznamu zaujalo :D

    OdpovědětVymazat