čtvrtek 20. listopadu 2014

Vánoční tipy na dárky #1


♫Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejte přátelé, po roce Vánoce, Vánoce přicházejí, šťastné a veselé!♫

Říkáte si, co tady straším s Vánoci, když je teprve listopad? Ono se to nezdá, ale čas utíká jako zběsilý a každým dnem se přibližujeme k onu významnému dnu. A k Vánocům neodmyslitelně patří nakupování dárků pro své milé. Já hrozně ráda obdarovávám ostatní, a protože mám kolem sebe dostatečné množství čtenářů, můžu jim s radostí kupovat vhodné knihy. Že byste taky chtěli, ale nevíte jaké? V těchto článcích jsem si pro vás nachystala pár tipů, co koupit vaším příbuzným, nebo kamarádům. A hned začneme. (Ano, jsem si vědoma, že ne u každého se můžu trefit do vkusu, tak doufám, že to pochopíte.)

Maminky

Manželovo tajemství je úžasná kniha, která vykresluje životy tří žen, kterým se stala nějaká tragédie. Tyto ženu se snaží svůj život zvládnout, jak nejlépe umí, ale ne vždy je to snadné. Kniha zaujme hodně široký okruh čtenářek, protože v knize najdete hodně zajímavých témat. Jak se vyrovnat se svými problémy, pomůže uvědomit si, že si vlastně žijeme dobře, nechybí romantika a ani jisté napínavé části. 


I přes to, že má kniha hodně odpůrců, najdou se zde i nenáročné čtenářky, které si dokážou vychutnat i tento erotický román, který přece jen umí zaujmout. Moje mamka ho četla a docela se ji líbil. Předem upozorňuji, že není pro slabší povahy a v celém příběhu jde jen o jednu věc. Ale když má někdo podobnou četbu rád, tak proč nenabídnout třeba tenhle bestseler? 

Ona - milovnice jídla a odpůrce sportu. On - závodně sportuje a to i ve svém volném čase. Že láska prochází žaludkem si potvrdíte v nové knize Kateřiny Petrusové. Občas každý potřebuje vypnout a nechat se unášet na vlnách romantiky a vtipu. Pekáč buchet je právě taková kniha, u které se budete popadat za břicho nevtíravými hláškami a zároveň si užijete pravou lásku, která vždy zvítězí. A navíc má knížka jen pár stran, takže to zvládne i maminka nečtenář! 






Někdy to chci i něco vážnější a Vypravěčka od Jodi je jedna z těch, které doopravdy dokážou otevřít oči ohledně druhé světové války a ošklivostí, které se děli v koncentračních tábor. Opět, kniha není určená pro každého, ale myslím, že díky ní se člověk dokáže pořádně zamyslet nad životem, který žije a bude žít. Mě osobně dala mnoho a mnoho ještě dá, protože se k ní v myšlenkách neustále vracím.







Pokud koupíte box knih, v hlavní roli Bridget, určitě neuděláte špatně. Všechny tři knihy, poslední vyšla dokonce nedávno, jsou napsány lehce, vtipně a originálně. Máte pocit, že jste jediný, kdo se utápí v lásce? To opravdu nejste a buďte ještě rádi, za to co máte, protože Bridget je přímo magnet na nehody a trapasy. Ne jen, že se budete válet smíchy, ale ještě si z toho odnesete pár zkušeností, které se vám možná budou hodit. 








Existuje dalších spoustu knih, které bych ráda doporučila, ale neměli možnost se dostat do tohoto seznamu. Ale ještě jich pár uvedu, protože je mi jich líto.

Stalo se včera v noci

Nabíječ 

Než jsem tě poznala

Měděný jezdec

Zmrzlinové sedmé nebe

Zimní příběh

Úterní ženy mezi bylinami a řepou

Mezi zrnky kávy

Tipy od čtenářů:

Zmizelá

Jíst meditovat milovat

Rozum a cit.


Určitě napište i Vy, jaké jsou vaše osvědčené tipy na knihy pro maminky, nebo co letos sami budete kupovat.

17 komentářů:

  1. To je hrozně užitečný a pěkný článek. Moje mamka je sice na thrillery, ale tento seznam je super. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moje mamka čte hlavně české a slovenské autorky, takže pro ni letos mám novinku Manželky od Táni Keleové-Vasilkové, ale Pekáč buchet by se jí taky určitě líbil :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nápad na takýto článok je to určite super, knihy vyzerajú dobre a zaujímavo a tiež by som ich asi odporúčila mamičkám :-) Teda napr. mojej mame by som kúpila ten Pekáč buchiet :D

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad! :-) asi některou z tvých rad využiji :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc užitečný článek a skvělý výběr knih :) Už jsem uvažovala nad tím, jestli mamce nedat k Vánocům právě Manželovo tajemství :)

    OdpovědětVymazat
  6. No já nevím, začala jsem číst první díl Bridget a musela jsem knihu odložit, protože mě absolutně nebavila, ale dám ji druhou šanci :)

    OdpovědětVymazat
  7. Než jsem tě poznala se mojí mamce moc líbilo. :) Já pro ní už dárek mám, koupila jsem jí Zmizelou, tak jsem zvědavá, co na to řekne. :D
    - Kde bereš takovýhle nápady na články! :3

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavý článek :) Já uvažuju, že mamce nějakou knihu koupím, ale ještě uvidím, protože mamka, ač ráda čte, má fakt málo času - teď jsem se jí nedávno ptala, jestli dočetla Anděly všedního dne, které má rozečtené, a dozvěděla jsem se, že už se k té knize víc jak měsíc nedostala.. a celkem ji už čte přes dva měsíce, i když má kniha sotva 100 stran.. takže, článek je to rozhodně zajímavý, i když já asi budu knihy kupovat jiným - těším se na pokračování! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělé nápady, možná mamce pořídím Pekáč buchet, ale ona má spíš radši detektivky a historické romány... Nějak nikdy nezapadá do kategorie "klasickým maminek", což mi ale vůbec nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Souhlasím s Tebou, myslím, že to jsou ty pravé knížky, které by se měly objevit pod stromečkem pro naše milované maminky. :) Krásný článek, těším se na další rady, jsem zvědavá na tatínky. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Co tipy pro přítele? :D :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jesť, meditovať a milovať od Elizabeth Gilberotvej. Určite by som túto knihu kúpila mojej mame! :) (Ak by ju samozrejme nemala.. :D)

    OdpovědětVymazat
  13. Já už mám pro mamku schovaný Rozum a cit... :)) Ale i o Pekáči jsem přemýšlela. Letos jí asi vrátím stejný počet knih, kterým mě každým rokem obdarovává :D

    OdpovědětVymazat
  14. Měděný jezdec je opravdu dokonalá knížka. <3

    OdpovědětVymazat
  15. No, u mě v rodině se moc nečte. Jsem jediná, kdo knížky čte, takže mi to moc nepomohlo. Ale knížky, které jsou zde uvedené, jsou krásné. Většinu jsem četla :)

    OdpovědětVymazat
  16. Moje mamka není až takový čtenář, u nás čtu jen já a táta - tomu jsem letos dávala k svátku Nejzáhadnější české pověsti (nebo tak nějak), ale vím, že má rád i knihy K. Petrusové. Ale můj táta je takový zvláštní případ, tak nevím ;)
    Knížky kupuju holkám, ale spíš tak obcházím Levné knihy a hledám něco zajímavého :)

    OdpovědětVymazat