čtvrtek 6. listopadu 2014

Top five author



Joanne Kathleen Rowling

Pro mě to byla vždy spisovatelka s velkým S. A není to jen kvůli sérii Harry Potter, jak si mnoho z Vás myslí, ale je to i tím, jak vystupuje na veřejnosti. Jak je milá ke svým fanouškům a váží si jich. Jde na ni poznat, že ji sláva nestoupla do hlavy a nestala se z ní žádná namyšlená žena, která zná všechno nejlíp a toho si na ni opravdu cením! 
Vždy pro mě byla a bude vzorem, protože být ženou jako je ona by bylo pocta.



John Ronald Reuel Tolkien

Další velký spisovatel, před kterým bychom se všichni měli klanět. Velký muž, s velkou fantazií, nadáním a odhodláním. Když si o jeho osobnosti přečtete něco víc, je vám hned jasný, že to byl mimořádný člověk.
A to nemluvím všech jeho knihách, které udělali díro do všech zemí a přetrvávají po celá léta a doufám, že i přetrvávat budou, protože Pán prstenů, Hobit a další by neměli nikdy zmizet z myslí lidstva. 


Stephenie Meyer

Určitě každý ví, že tahle autorka napsala dobře známou ságu Twilight, ale málokdo si ji však přiřadí k Hostiteli, což je naprosto úžasná kniha, která patří mezi mé nejoblíbenější. A série začínající Stmíváním taky není vůbec špatná. Jako mladší jsem její knihy hltala pořád dokola a nemohla jsem se jich nabažit. Teď už mi sice nepřipadají tak dobré, ale stále si na ně uchovávám tu skvělou vzpomínku hodně čtených a úžasných knih. 





Kateřina Petrusová

Zastoupení by zde měli být i čeští autoři, které sice moc nečtu, ale vždy se najde výjimka a tou je v tomhle případě Kateřina Petrusová, která si získá každého čtenářem jejím šarmem a smyslem pro humor. Její nejznámější knihy jsou asi série Bavettovi, ale nesmím zapomenout na Pekáč buchet a S hlavou v pejru, která jsou sice tenoučké, zato nesmírně vtipné a odpočinkové. Její knihy pokládám za nejlíp napsané z pera českého autora. 



John Green

Tohoto autora jsem si vybrala právě kvůli jeho slavné knize, kterou není nic jiného než - Hvězdy nám nepřály. Mnoho z Vás bude nesouhlasit, ale mnoho i souhlasit, když prohlásím, ta tato kniha je dokonalá! Pro mě jedna z nejlepších.
Ale není to jen o knize, to zase ne. John je sympatický autor, který natáčí videa a vždy se na ně moc ráda podívám. Srší z něj optimismus a laskavost, což je pro mě důležité jako pro člověka a ne jen čtenáře. 

22 komentářů:

  1. S prvými dvoma úplne súhlasím :D Zvyšných troch neviem posúdiť :D

    OdpovědětVymazat
  2. Od Tolkiena som zatiaľ nič nečitala a ani ma to moc nelaka ale od Kateřini Petrusovej by som si rada niečo prečitala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta první fotka je opravdu úžasná! :) Jinak pěkný výběr a odůvodnění, některé máme společné, některé ne :D Každopádně moc ráda bych už zkusila něco od Petrusové. Moc hezky zpracovaný článek.

    OdpovědětVymazat
  4. U mňa je na prvom mieste jednoznačne Rowlingová :) Nad ďalšími by som musela chvíľu popremýšľať, pretože obľúbených ich mám naozaj dosť a je ťažké vybrať len pár mien :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto souhlasím úplně se všemi autory! :) Všichni jsou skvělí! A napsali geniální knihy! :)

    OdpovědětVymazat
  6. John Green a Rowlingová. To jsou kapitoly samy o sobě. Oba dva skvěle píší a z jejich vystupování na veřejnosti by si mělo hodně lidí vzít příklad :) Hezký článek! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem ráda, že tam vidím i Tolkiena :)

    OdpovědětVymazat
  8. Znám všechny autory, jen od Petrusové jsem ještě nic nečetla :) Souhlasím s tím, že spoustu lidí si Stephanie nepřirovná k Hostiteli, to je úžasná knížka! :)
    Hobita jsem četla a moc se mi líbil, každopádně Pána prstenů jsem nikdy nedočetla. Nějak mě to nebavilo :(

    OdpovědětVymazat
  9. Poznám len Rowlingovú a Johna. A obydvoch milujem <3

    OdpovědětVymazat
  10. Rozhodně souhlasím s Tolkienem, mým nejoblíbenějším autorem, Rowlingovou a Stephenie Meyer- ne kvůli Stmívání, ale kvůli úžasnému Hostiteli! :) A ještě bych tam přidala George R.Martina a bylo by to dokonalé :D

    OdpovědětVymazat
  11. I v mém seznamu figuruje Kateřina Petrusová, kterou hltám já a trošku i táta, a John Green. Do své pětice bych určitě zařadila i Kerstin Gier, ale nad zbylými dvěmi místy bych váhala. Možná bych si udělala jen trojici nejlepších autorů :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tolkien je můj vzor, byl úžasný :333
    :) Jako ostatně všichni z tohohle článku, ale jeho mám nejradši :)

    OdpovědětVymazat
  13. Zajímavý výběr :) S prvními dvěma a posledním naprosto souhlasím.. :) I když já bych ještě přidala 100% Brandona Sandersona a dál bych váhala mezi takovými jako Riodran, Zusack, Shan, Lewis, Flanagan nebo Bradford :)

    OdpovědětVymazat
  14. Moc krasny vyber..s prvnima tremi urcite souhlaism..;) dal ybhc asi mela problem pridat dalsi autory =)

    OdpovědětVymazat
  15. Souhlasím se skvělým výběrem, jen bych ještě dodala Sparkse :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Všichni autoři jsou opravdu skvělý. J.K.Rowlingová je naprosto senzační spisovatelka. A jak jsi napsala, úžasná osobnost. :) Také Johna Greena mám ráda a Hostitel je opravu úžasná kniha. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Od J.K Rowlingové jsem ještě nic nečetla, ale těším se až to napravím. Od Tolkiena si chci strašně moc přečíst Pána prstenů. Filmy se mi moc líbily, tak uvidíme jaké budou knihy. :)
    Stephenie Meyer je skvělá spisovatelka. Mrzí mě, že někteří lidé do ní furt ryjí kvůli Stmívání. Přitom nechápu proč, vždyť Stmívání je dobrá kniha.
    Katka Petrusová se řadí mezi autory, kteří mi zvednou na 100% náladu. A John Green je úžasný autor, který mě vždycky dokáže něčím překvapit :)

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkný výběr autorů! Tolkien se mi líbil hlavně díky Hobitovi a své osobnosti, Pán prstenů už na mě byl místy příliš rozvleklý, ale i když jsem ho četla delší dobu, líbil se mi a patří mu obdiv :) Kromě Stephanie Meyer souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  19. Více méně s tebou souhlasím... :) Ale Hostitele jsem ještě nečetla, takže Meyerovou bych vynechala. :D

    OdpovědětVymazat