úterý 11. listopadu 2014

I'm waiting - listopad


Je tu další měsíc, tentokrát listopad, a s ním i další čekačka. Listopad je pro mě takovým nejhorším a nejlepším měsícem zároveň. Nejhorší z důvodu, že trpím na deprese a tohle počasí je značně deprimující už samo o sobě. Ale jednu velkou výhodu to má! Můžu si vlézt pod peřinu, zachumlat se a číst si. K tomu nějaké dobré oplatky a čajík, a jsem v sedmém nebi. A jakou knížku bych si ráda pod peřinu vzala teď? 

Listopad

Romance ze školního prostředí, neobvyklá je v tom, že hlavní hrdinka není nejkrásnější holka na škole a její milý není nejúžasnější borec; ona je obyčejná, trochu při těle, on nenápadný kluk s částečně asijskými předky. Jejich zvolna se vyvíjející vztah překvapí je samotné a je líčený tak, že když se poprvé vezmou za ruku, připraví to o dech je i čtenáře.

Ach.. ta obálka je úžasná! Tak jednoduchá a přitom výstižná k příběhu, co jsem tak zaznamenala. Na tuhle knihu se čekala hrozně dlouho a teď můžeme jásat, protože už dokonce vyšla! Já na tu svoji stále čekám a nemůžu se dočkat. Jsem na ni nesmírně zvědavá a doufám, že mě nezklame. Nesmí!










***

Konečně deník, s kterým se nikdy nudit nebudete! Světový bestseller nyní i pro české tvořitele a kreativce! Destrukční deník je pro všechny, kteří si vždycky přáli vést si deník nebo skicář, ale měli potíž s tím začít, pokračovat, nebo ho dokonce dokončit. Jeho autorkou je kanadská konceptuální umělkyně Keri Smithová, která se zaměřila na výrobu kreativních deníků, a donutí vás podívat se na svět z jiného úhlu pohledu. V téhle knížečce najdete nesmírnou sbírku nápadů, jak ji zničit (pardon kreativně vyzdobit!). Nebojte se trhání, polévání kávou či jiných destrukčních metod, tahle kniha je k tomu určená! Destrukce je hra!

Přeložený Wreck this journal! Pro neznalce angličtiny, jako jsem já a mamka, je tohle skvělá příležitost. Konečně si budu moct taky ničit svůj vlastní deník bez toho, abych si každý úkol pracně překládala a plně nepochopila znění. 
Destrukční deník dokonce budu kupovat mamce na Vánoce, tak jsem zvědavá jak se ji bude líbit, ale myslím že ano. Ona je takový kreativní člověk... 


***

Po nečekané smrti svého otce je osmnáctiletá Layken nucena být tou silnou kvůli své matce i mladšímu bratrovi. Navenek vypadá odolná a houževnatá, ale uvnitř ztrácí naději.
Na scénu přichází Will Cooper. Atraktivní, jednadvacetiletý nový soused od vedle s fascinující vášní pro recitaci poezie a jedinečným smyslem pro humor. Během několika dní vzájemného oťukávání si Will a Layken vybudují intenzivní emocionální spojení, které v Layken probudí novou naději.
Nedlouho po úžasném prvním rande jsou navráceni do reality šokujícím odhalením, jež je nutí jejich vztah okamžitě ukončit. Denní interakce jsou neskutečně bolestivé, protože se snaží najít vzájemnou rovnováhu mezi pocity, které je k sobě táhnou a tajemstvím, co je od sebe drží. 

To vypadá naprosto fantasticky! Nevím co k tomu dodat, prostě kdo by odolal? 

17 komentářů:

  1. Hezké kousky, i když Destrukční deník mě vůbec neoslovil :)

    OdpovědětVymazat
  2. Eleanor a Park si chci taky přečíst, doufám, že mě kniha nezklame a bude se mi líbit. Uvažuji, že si knížku koupím na Vánoce.
    O Destrukčním deníku uvažuji, ale ještě pořád nevím zda si ho koupit nebo ne.
    A Život jedna báseň to určitě bude skvělá kniha! Nemůžu se dočkat!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Knihy vyzerajú dobre, i keď ma žiadna nejako extra nezaujala, sú to však pekné kúsky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Eleanor a Park bych si chtěla hrozně ráda přečíst, stejně tak Život jedna báseň... Wreck this journal jsem si vyrobila vlastní a sbírám nápady od všech kolem sebe včetně mé maličkosti, podle toho to taky vypadá :D

    OdpovědětVymazat
  5. Desktrukční deník ťa bude neustále baviť!!! Prajem pekné ničenie! :)))
    www.universeofwonderfulbooks.blogpsot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Na knihu Život jedna báseň se těším. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Všechny tři vypadají opravdu skvěle. Ta první zní opravdu originálně, ten deník vůbec nezní špatně a ta poslední musí být taky super! :3

    OdpovědětVymazat
  8. Destrukční deník si taky přeju od Ježíška a na novou Colleen jsem zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mívala v listopadu také hrozné deprese, ale od té doby, co jsem začala milovat ježdění na hory, to vnímám lépe, protože už je to pro mě takový příslib blížící se zimy :) Jinak se všemi třemi kousky, které jsi vybrala, souhlasím! Wreck this journal je úžasná zábava a doufám, že se s námi budeš dělit o Tvé výtvory! :) Eleanor a Park mě také zajímá, ale asi se jí raději pokusím sehnat v knihovně. No a od Hooverové jsem ještě nic nečetla a moc ráda bych začla právě touto knihou, snad ji najdu pod stromečkem :)

    OdpovědětVymazat
  10. Wreck This Journal je top kniha (ak sa to dá teda tak nazvať, skôr denník :D). Sama ho vlastním a neskutočne ma to baví :)
    Eleonor a Park ma zaujal, zatiaľ som však nemala ešte možnosť si ho kúpiť.
    Tretiu knihu bohužiaľ nepoznám, ale vyzerá fajn :)

    OdpovědětVymazat
  11. Všechny knížky vypadají lákavě, musím si najít nějaké bližší informace o tom destrukčním deníku, i když jsem si psala i normální :D. A taky mám teď trochu depresivní náladu, ale už se těším na Vánoce :). Btw ty teď čteš Manželovo tajemství? :D Dnes jsem na tu knížku narazila v katalogu a docela mě zaujala a moc bych chtěla vědět, co se píše v tom dopisu! :O :D

    OdpovědětVymazat
  12. knížka Eleanor a Park by mi měla brzo dorazit, hrozně se na ni těším! Stejně tak na destrukční deník, i když o tom pořád uvažuju, že si jej nakonec pořídím v angličtině. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Eleanor a Park! :3 Moc si knihu chci pořídit k vánocům :)
    Wrck this journal aneb Destrukční deník- nevím co si vybrat. Asi v knihkupectví porovnám obě vydání a pak se rozhodnu.
    A poslední knihu neznám, ale zní dobře :)

    OdpovědětVymazat
  14. Na všechny si brousím zuby! Deník si budu kupovat a Eleanor mám slíbenou od táty :) Život jedna báseň bude muset počkat :)

    OdpovědětVymazat
  15. Snad nikdy jsem se víc netěšila na žádnou knihu, jako Eleanor a Park! Vim, že jí miluju, i když jsem ji ještě nečetla. :) A pak Wreck this journal. "Destrukční deník" je sice fakt jetej název, ale jelikož angličtina není moje láska, hodí se to. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Tu poslední neznám, ale všechny vypadají zajímavě :) Destrukční deník taky chci!

    OdpovědětVymazat
  17. Děník jedna báseň si chci taky přečíst. :)

    OdpovědětVymazat