sobota 25. října 2014

TAG - 7 smrtelných hříchů knihomolů


7 smrtelných hříchů knihomolů

Chamtivost

1, Jakou nejdražší a nejlevnější knihu doma máš?

Momentálně si místo nejdražší knihy drží Brising, kterého jsem si kupovala hned po vydání, tudíž nebyl zrovna nejlevnější. Celá série Odkaz dračích jezdců není nejlevnější, ale byl by hřích je doma nemít. A mezi nejlevnější knihy patří například Dospěj!, kterou jsem si pořídila v Levných knihách za pár kaček. Ale takových knížek mám doma víc.

Hněv

2, Jaký autor v tobě vyvolává zlost?

Těžké rozhodování, protože každý autor mě svým způsobem dokáže deprimovat, ale ten kdo mě vyloženě naštval, byla autorka série Pád - Lauren Kate, která poslední dva díly naprosto zničila a odsoudila sérii k zániku.

Žravost

3, Jakou knihu jsi bez milosti lahodně hltat zas a znovu?

Jako menší jsem bez přestání pořád dokola četla Stmívání, Narnii a Harryho Pottra. Tyhle tři série jsem měla rozečtené pořád a bylo jen výjimečné, abych měla na stole jinou knihu. Teď ráda knihy střídám a málokdy se vracím ke stejné, ale k srdcovkám rozhodně patří HP, který nikdy neomrzí.

Lenost

4, Jakou knihu jsi kvůli lenosti zanedbával?

Tak takových je víc, protože jsem neskutečně líný člověk, plus teď škola. Takže se hodně často stává, že knihy zanedbávám, ale poslední takovou knihou bylo - Tím všechno začíná. Teď lituji, že jsem se do ní pořádně nezačetla už od začátku, protože je to skvělý příběh!

Pýcha

5, O jaké knize nejvíc mluvíš, abys vypadal jako inteligentní čtenář?

O jakékoliv. Všechny knihy přidávají člověku na intelektuálu, pokud to nejsou knihy typu Padesát odstínů šedi (nic proti). Ale mezi takové ty speciální, kterýma se člověk může chlubit, rozhodně patří - Hvězdy nám nepřály, Vypravěčka, nebo Harry Potter.

Chtíč

6, Kterých vlastností si nejvíc ceníš na mužských a ženských postavách?

To je různé a hlavně záleží na situacích v knihách. Obecně ale u holek mám ráda, když nejsou fiflenky a dokážou se poprat se životem a u kluků je příjemná změna, když si dokážou přiznat porážku a nechají si taky poradit. Mužská ješitnost mě dokáže opravdu vytočit.

Závist

7, Jaké knihy by sis nejvíc přál jako dárek?

K Vánocům si přeji celou sérii Harry Potter v angličtině, abych se konečně donutila číst v cizím jazyce a HP je podle mě skvělá volba. Jinak mě potěší jakákoliv kniha. Nejsem nějak vybíravá ani náročná. 

***

Protože ke správnému tagu patří i nominovaní, tak taguji 3 blogery: 


Užijte si to :)

19 komentářů:

  1. Veľmi zaujímavý a originálny nápad na tag :D Jednotlivé otázky sú pútavé, v mnohých ohľadoch a odpovediach s tebou súhlasím - napr. HP v angličtine by bolo super, ja mám šestku a sedmičku, ale tiež by som chcela celú sériu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, všechny ty hříchy jsou tak pravdivé :D

    OdpovědětVymazat
  3. Stmívání se mi taky hodně líbilo, ale poslední díl jsem nedočetla, nevím proč, ale znechutilo mi to celou sérii a začalo mě to děsně rozčilovat. :D A Harry Potter je nesmrtelná série, když je třeba špatný den, sáhnu po jakémkoliv dílu. :) A musím se přiznat... :D Nemám doma Odkazy dračích jezdců... :D Ale až budu mít v recenzákách volno, napíšu Fragmentu, protože po těch knihách vždycky v knihkupectví slintám, je to luxusní série. :3
    - Skvělý tag. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jůůů, konečně zase nějaká nominacééé! *radostný výraz* Tenhle tag je fakt super, díky za nominaci :) Ale vážně nechápu, proč pořád ta protispamová otázka... tohle mě vždycky odrazuje od toho, abych něco na blogspotu komentovala :x

    OdpovědětVymazat
  5. Tenhle tag je úplně skvělý! :) Vidím ho poprvé a moc se mi líbí :) Je to tvůj vlastní nápad? Dávám si ho do záložky a asi ho taky sepíšu :) Pěkné odpovědi :)

    OdpovědětVymazat
  6. Páni super originální tag, vymyslela jsi sama? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, přeložila z angličtiny.. Asi jsem to tam měla napsat :/

      Vymazat
  7. Kdyby u skoro každého bodu nesmrděl Harry Potter a podobný škvár, bylo by to zajímavější. Jak se asi vyznačuje takový inteligentní čtenář, když se chlubí znalostí Harryho Pottera.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento TAG je úžasný tak ako tento príspevok!! :)))
    www.universeofwonderfulbooks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný tag, je to super... :)

    OdpovědětVymazat
  10. :D Wow, to je hustý tag! :O :D
    Moc krásné odpovědi ;) :D

    OdpovědětVymazat
  11. Hezký tag. Doufám, že tu sérii Harryho dostaneš, protože mi ji půjčíš! :D Ani se nedivím, že sis vybrala zrovna tuto sérii a navíc v angličtině, protože patří mezi tvé nejoblíbenější a poslední dobou hodně čteš v angličtině, i když s překladačem, ale ani ten za nějaký čas nebudeš potřebovat :) Tvoje vyjadřovací schopnosti ti jednou ukradnu, protože jsou luxusní! Jde vidět, že ten kdo čte, má lepší zásobu a výběr slov než ten, který nečte :)

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý Tag ... sice se nezapojím, ale ten, kdo ho vymýšlel má opravdu originální nápady :)

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za nominaci! :) Moc ráda se zúčastním.

    OdpovědětVymazat
  14. pekne :-D aspon neco jineho nez tagy z vylozene osobnimi otazkami

    OdpovědětVymazat
  15. Zajímavý tag :) Do něčeho takového bych se ráda zapojila, jelikož otázky jsou hodně dobře vymyšlené :)
    HP si chci taky přečíst v angličtině, ale uvidíme,.. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Skvělý článek. Je neuvěřitelné, co všechno ti lidi nevymyslí. 7 hříchů bych si asi nikdy s knihami nespojila...

    OdpovědětVymazat