neděle 12. října 2014

(RC) - Opravdový boj teprve začíná

Šance

Název: Šance

Autor: Katy Evans

Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2014

Vazba: e-kniha

Počet stran: 288

Série: V ringu

Díl: 2.





Anotace

Vztah Remingtona a Brooke je podroben těžké zkoušce. Remington má stále častěji záchvaty způsobené jeho bipolární poruchou a Brooke zjišťuje, že je těhotná. Stres z každého dalšího Remingtonova zápasu zvyšuje možnost potratu. Brooke je proto přinucena ke klidu na lůžku, zatímco Remington se snaží získat titul šampiona. Zničí odloučení jejich vztah, nebo ho naopak posílí?

***

Kniha je napěchovaná tolika city, až se vám z toho zatočí hlava. Bezmoc, zlost i žárlivost. Láska, žár a strach. Erotika, která hraje nedílnou součást, ale ne tu hlavní! První příčku totiž obsazuje složitý vztah Brooke a Remyho, které si zamiluje.

Brooke se na konci minulého dílu vrátí ke svému milému a my začínáme o dva měsíce později, kdy začíná nová sezóna. Remy se tentokrát nehodlá vzdát a jde si za svým snem, ale zároveň se snaží co nejvíc ochránit Brooke. Jeho nemoc mu to všechno stěžuje, takže se nevyhneme žárlivým scénám z obou stran. V Šanci nás ale čeká jedno obrovské překvapení, které převrátí život všem. Životy našeho páru se obrací o sto osmdesát stupňů a je jen na jejich vůli, zda spolu dokážou překonat nástrahy života.

"Jsi všechno, co jsem kdy chtěl a ani o tom nevěděl."


Druhý díl začíná jen o dva měsíce později a plynule navazuje na předešlý díl, takže se čtenář lehce zorientuje už na první stránce. A hned na začátku knihy ho čeká několik dramat a prvních zvratů. Celkově je v knize nastraženo hned několik překvapení, ze kterých čtenářům padne brada. A donutí ho číst ještě rychleji.

Šance je mnohem propracovanější a čtivější. Autorka se ze svých chyb poučila a snažila se napsat své dílo co nejlépe a šlo to poznat. Stále se zde vyskytovalo časté opakovaní slov, ale v ostatních ohledech vsadila na originalitu. Při každé scéně se snažila něco změnit a vyhnout se nudnému stereotypu, který čtenáře odrazuje.


Erotický román, který má hloubku. Tak bych označila celou sérii. Nejde zde totiž jako ve většině knih jen o sex a jeho nejrůznější varianty. Právě na opak jsou zde prvky romantiky, dobývaní srdce i romantického koupání ve vířivce. A ani u tohoto dílu autorka nezapomněla na začátek přidat seznam skladeb, které si můžete pustit ke čtení, a dokonale vás naladí na danou atmosféru.

Už jsou to dva měsíce, přesněji šedesát dva dní, co jsem se k němu vrátila. Tisíc čtyři sta osmdesát osm hodin toužení, dychtění a potřeby být s ním.


Každá z postavy prošlo velkými změnami, které se ale nestaly naráz. Jednotlivé nástrahy jejich osobnost postupně měnily, až vznikly úplně jiné bytosti, než jaké za jaké jsme je měli na úplném začátku. Brooke, která se na začátku chovala ještě stále trochu jako poblouzněná puberťačka, se stala dospělou ženou, která je schopna se postarat o svého muže. Je neskutečně silná a odvážná. Ostatní by na jejím místě už dávno zkolabovali, nebo utekli, ale ona ne. Remy je stále majetnický rváč, ale i on prošel vývojem. Uvědomil si, že Brooke doopravdy miluje a je pro ni ochotný obětovat vše. Snaží se chovat ohleduplně a mile. Taky statečně bojuje se svými náladami a depresemi. V knize je prostor i pro další postavy jako je Nora, kterou jsem osobně nesnášela. U ní platí pravidlo – pro dobrotu, na žebrotu.


 Jako pár jsou Brooke a Remy neodolatelní. Vcítíte se do nich a spolu s nimi se snažíte řešit všechny jejich problémy. Jste zničeni, nebo šťastni podle toho, jak jsou oni. Milujete je a věříte, že všechno překonají, protože prostě musejí. Nedokážu si představit, co by oni dva bez sebe dělali. Dokonalý pár nejsou, ale naprosto k sobě pasují.

Miluji tě a milovat tě budu už navěky. Vždy, každý den, každou vteřinou. V černi i v modři. Každý centimetr a každá část tvého nádherného já je nyní moje. A já tě budu chránit a opatrovat. Odteď až navěky.

Celkově druhý díl musím označit jako o mnohem lepší a propracovanější než první. Vykytovalo se tu více zvratů, akčnějších míst a budování důvěry. Sex tu byl v přijatelné míře a i zde autorka bodovala, protože intimní scény byly výborně popsány, ale nechávala dost místa na domyšlení. Nenucené a hezky popsané.

9,5/10
Mnohokrát děkuji knihkupectví Palmknihy za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete koupit zde.

9 komentářů:

  1. Och neviem sa dočkať! :) Prvý diel bol skvelý.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavá recenze :) Knihu neznám (ale možná jsem už někde četla recenzi na první díl..?), a asi to není zrovna můj šálek kávy, ale jinak to vypadá zajímavě ^^

    OdpovědětVymazat
  3. První díl se mi líbil a Šanci jsem si minulý týden přinesla z knihovny, takže se na ní těším. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle není až tak úplně moc styl, erotické romány jsou pro mě neprobádaná oblast. Jednou bych si chtěla přečíst 50 odstínů, i přesto, že na to všichni nadávají :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle tak úplně není pro mě, ale třeba až budu kapánek strarší, tak možná... :)
    Krásná recenze!
    PS: Ilonko, jedeš 17. - 18. 10. do Havl Brodu na Knižní veletrh?

    OdpovědětVymazat
  6. Nečítala som jednotku, takže najskôr sa zrejme budem musieť cez ňu dostať k dvojke. Teší ma, že si spomenula, že druhý diel je lepší, že autorka sa zlepšuje, pretože tak to má byť a je to naozaj dobrá správa :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Musím se do této série konečně také pustit! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Recenzia je super ale kniha ma zase až tak moc neohúrila :)

    OdpovědětVymazat
  9. Hodně o ní čtu/slýchám. :) Asi si budu muset někde sehnat první díl a potom se pustit do tohohle.

    OdpovědětVymazat