středa 1. října 2014

I'm waiting - říjen


Já čekám... Na měsíc říjen není nikterak rozsáhlý. Samé skvělé knihy vycházely hlavně o prázdninách a v září a přijde mi, že už se to zase uklidňuje. To je samozřejmě dobře, protože si aspoň moje peněženka odpočine. Ale i tak jsem našla pár kousků, které za to určitě budou stát! 

***

Ceciliin manžel se poslední dobou chová rozhodně podivně, a Cecilia teď navíc najde na půdě tenhle záhadný dopis, nadepsaný jeho roztřesenou rukou. Otevřít jen v případě mé smrti. Tess zase manžel oznámí, že se právě zamiloval do její sestřenice; no ano, té sestřenice, se kterou byly až doteď nejlepší kamarádky, protože spolu vyrůstaly jako siamská dvojčata. Rachel před osmadvaceti lety zabili dceru, Conner Whitby, který v tom má určitě prsty, si běhá po svobodě, a jako by toho bylo málo, ta protivná snacha se chystá odvézt jejího vnuka, Rachelinu největší radost, na celé dva roky do New Yorku… Tři ženy, tři Pandořiny skříňky, jeden společný osud.

Pokud je mi známo, kniha měla vyjít už v září, ale její datum vydání se bohužel odsunulo. Nevím proč, ale dost mě to zamrzelo, protože jsem na to zvědavá. Anotace slibuje zajímavý a plný překvapení, napínavý, romantický děj. S takovou krásnou obálkou si knihu nemůžu nechat ujít.





Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy.
Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý, jako svět, který opustili.
Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí.

První díl vyšel pod názvem Hon, který se dočkal nečekaného úspěchu. Osobně jsem knihu četla, ale nějak extra mě neuchvátila. přesto jsem zvědavá, co si autor vymyslí tentokrát, protože zakončení předešlého dílu bylo opravdu drastické a napínavé.




ONA - Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.
ON - Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.
Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší.

Od autorky jsem četla S hlavou v oblacích, což se mi náramně líbilo. Byla ta úžasná, vtipná, tenoučká knížka, která člověku dodá energii. Věřím i Pekáči buchet, že mě nezklame.

14 komentářů:

  1. Po tej prvej knihe pokukujem aj ja :D

    OdpovědětVymazat
  2. Na všetky tri knihy sa veľmi teším :) a taktiež na tvoje recenzie :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Kořist jsem taky zvědavá a docela se těším :) Hon byl taková příjemná odpočinková četba - hlavně moc nerozebírat detaily, to by asi ta knížka neobstála, ale na odpočinek dobré :) Hlavně ten konec mě na další díl pěkně nažhavil :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na kořist a pekáč buchet se moc těším :) A doufám, že se ke knížkám dostanu, ale mám tu teď tolik knížek, že nevím, co číst dřív...:D :(

    OdpovědětVymazat
  5. Fragment tento měsíc vypadá skvělé knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny tři knihy jsou skvělé kousky, takže se na ně těším :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja sa teším len na Manželovo tajomstvo, ale ani ten Pekáč buchet by nemusel byť zlý. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Manželovo tajemství zní vážně tajemně! :) Ráda bych si to přečetla, díky za tip :) I k Honu bych se moc chtěla dostat, k prvnímu dílu. Všichni na to píšou moc kladné recenze, tak jsem zvědavá.
    Poslední kniha mi nic neříká, ale anotace zní vtipně a zaujme. Určitě nemusí být zlá :))

    OdpovědětVymazat
  9. Na tyhle tři se taky moc těším! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Pekáč buchet - těším se :) ... I na kořist, ale nejdřív si musím přečíst Hon :)

    OdpovědětVymazat
  11. Je jich málo, no :D Ale Kořist podle mě rozhodně stojí za přečtení ;) :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mě láká snad jenom ta Kořist, protože ostatní, no nevím :/ První kniha mi moc neříká a třetí Petrusovka je na mě podle anotace víc pro ženské, nevím jestli by mě to bavilo. :) Ale je to Petrusovka, tu snad nelze nemít ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Ta první vypadá celkem zajímavě, na Hon i Kořist si brousím zuby už nějakou dobu, ale ta poslední mě moc nezaujala ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Ta první upřímně nevypadá špatně. o.O A Pekáč si také pokusím pořídit. Jídlo a chlapy. Geniální námět. :D
    Tím jsi mi připomněla jsi mi, že bych si vážně už měla přečíst ten Hon! -_- :D

    OdpovědětVymazat