středa 8. října 2014

I kniha může pomoct | Blogeři pomáhají dětem ♥

I kniha může pomoct 

Rakovina, nádory. Nemoci, z kterých má každý člověk strach a hrůzu. Neexistuje prevence, která by zabránila výskytu a o to je to děsivější. Jediný lék je chemoterapie, ale za jakou cenu? Vypadávání vlasů, nesnesitelné bolesti, bezmoc, výkyvy nálad a spoustu dalších nevyhnutelných důsledků. Nejhorší na tom všem ale je, že si tuhle daň rakovina vybírá na malých bezbranných dětech. Někteří sotva dochodili první třídu, jiní třetí. Vidíte jejich bezbranné tvářičky a chce se vám brečet, protože tyhle děti by se měli smát. Chodit ven s ostatními dětmi a ne ležet připoutány na kapačkách.

Proto vznikl projekt I kniha může pomoct. Jsme sféra blegerů, knihomolů a nadšenců do všeho co se týká knih. Popravdě – pomohla vám někdy kniha? Protože mě ano! V některých obzvlášť těžkých chvílích mi kniha nabídla pomocnou ruku a já se mohla vymanit z reality plné bolesti. A proč by teda knihy nemohly pomoct i dětem s rakovinou, které bezmocně leží v postelích a den za dnem prožívají nepoznané trápení?

Jak pomoct?
Je to jednoduché. Určitě máte doma nějakou knížku, o které víte, že ji už nebudete číst a nevíte co s ní. Může to být dětská kniha, román, nebo jen obrázkové povídky. Na žánru nezáleží, bereme úplně všechno, protože i maminky nemocných dětí to nemají lehké. Tyhle přebytečné knihy můžete darovat následujícími způsoby – Pokud bydlíte v Brně, nebo okolí, můžete mi dárek předat osobně. Můžeme se domluvit na kterýkoliv termín, jaký vám bude vyhovovat, ponasnažím se vyjít co nejvíc vstříc. Pokud bydlíte v Praze, nebo pojedete na Říjnový pražský sraz pořádaný Basterkou, máte možnosti mi předat knihy tam. Srazu se účastním, tak nevidím problém, proč by k předání nemohlo dojít rovnou na místě. Druhou možností, je poslat knihy poštou. Ano vím, že to není nejlevnější záležitost, ale jiné varianty už mě nenapadají. Pokud byste zvolili tuto variantu, napište mi prosím o adresu na osobní facebook zde nebo na stránku.

Předem děkuji za podporu a jakoukoliv knihu. I jediná kniha může pomoct. Zvlášť u malých dětí, které mají radost z každé maličkosti. A není nad to vidět jejich rozzářené obličejíčky.

Informace ohledně předání knih do nemocnice
Na rovinu musím říct, že osobně se budou moct předání účastnit jen pět lidí. Zatím není jistý kdo, takže pokud byste eventuálně chtěli, můžete mi napsat. Více není dovoleno z důvodu rušení klidu a možnosti infekce.
Celá akce se ale bude poctivě dokumentovat a fotky (videa) budou zveřejněny. Máme dovolené osobní předání na dvě oddělení – ambulance (sem děti chodí převážně na kontroly, nebo jednodenní kapačky) a standart (tady leží děti, které jsou hospitalizovány, ale nejsou v ohrožení života). Ani v tom jsme nedoufaly, takže tohle dopadlo na výbornou. Zbylé knihy budou předány i do ostatních oddělení.

V případě dotazů mi určitě můžete napsat a ještě jednou předem děkuji za veškerou podporu, kterou projekt I kniha může pomoct, získá. 

14 komentářů:

  1. Já...
    Je to úžasný projekt! Rozhodně něco pošlu, protože...Sakra, kdo by nepomohl, že? Ten Tvůj článek mě tak dojal, že tady posmrkávám :) Domluvím se s rodiči, jak to udělat a určitě podaruje i maminka něco ze své knihovničky!
    Brzy napíšu :)
    PS: Mohla bych i na e-mail? Myslím, že ho mám někde napsaný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že můžeš i na email. Kdybys ho nenašla tak je to: ilonkha@seznam.cz
      A děkuji :)

      Vymazat
  2. Určitě nějaké vezmu, snad nezapomenu! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem ti knihy poslala, je to skvělý nápad a jsem zvědavá, jak vše bude dál probíhat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Považuju to za super nápad! :))
    Podívám se co se najde a (snad) něco pošlu =))

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě se ráda zapojím. Od listopadu budu bydlet v Brně, tak bych dovezla nějakou tu knihu/knihy :)

    OdpovědětVymazat
  6. Je to vážně skvělý nápad, moc se mi líbil už od počátku. Jsem sice z druhé strany republiky, ale určitě aspoň něco zašlu poštou, až se na tom domluvím s rodiči a vybereme nějaké knížky- jistě se něco najde :))

    OdpovědětVymazat
  7. Nápad je to skutočne krásny a je výborné, že si to dokázala doviesť od nápadu k realizácií, klobúk dole :D Pre Slovákov je asi možnosť zapojenia sa trošku nezrealizovateľná, poštovné do Čiech je hlúpo predražené, čo je škoda...

    OdpovědětVymazat
  8. To je úžasný nápad!
    Jsem dojatá a už teď vím, že určitě něco pošlu. Jednou jsme něco podobného dělali i na škole, letos to budeme dělat podruhé. Vlastně jsme sbírali hračky, které jsme balili do vánočních papíru a pak dávali dětem v nemocnici. Na přdávání dárečků jsem nebyla, ale dokážu si živě představit rozzářené tváře.
    Napsala bych ti - až bych byla domluvená s rodiči a měla rozhodnuto, kterou knihou udělám radost - stejně jako Ami na email.

    OdpovědětVymazat
  9. Nápad je to úžasný, ale to už jsem myslím říkala, když jsi o tom mluvila poprvé.

    OdpovědětVymazat
  10. Konečně jsem to doma domluvila. Mamka je nadšená, že kromě kupování knih jsem ochotná je i někomu darovat, zvláště někomu, komu to třeba může nějakým způsobem pomoci. Ještě se ti ozvu na maila skrz to poslání a pochopitelně i skrz adresu, na kterou to mohu poslat. :) Co ti ale chci nejvíc říct, že je to vážně perfektní nápad!! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tenhle projekt je úžasný !! Určitě se také zapojím :3 A pokusím se toto rozšířit i mezi ostatní :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak my už se s kamarádkou domlouváme, jestli se s tebou někde nesetkáme osobně a knížky nepředáme takhle (Brno pro nás není daleko). Brzy se ti když tak ozvu na Facebook (koukala jsem si na tu tvou stránku), jen do kolikátého by to mělo být, abychom se stihly mezi sebou a s tebou domluvit. Projekt je parádní a zbavím se velice důstojně knížek, které mi jen leží v knihovně ;)

    OdpovědětVymazat