neděle 7. září 2014

I'm waiting - září


Já čekám... Je nová rubrika, kterou budu přidávat na začátku každého měsíce a přidám v ní pár vycházejících knih, které si chci hrozně moc pořídit do knihovničky. Na konci měsíce bude článek vždy aktualizován - ke knihám dopíšu, zda jsem si je pořídila, nebo ne. 

Září 

Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona.
Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu.
Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.

Už ta obálka je dokonalá a bude zkrášlovat každou knihovnu. Jsem zvědavá, co se z toho vyklube a zda se mi to bude líbit. Přece jen je kolem toho velká bublina očekávání s velkými nadějemi.





 West je úspěšný středoškolák a má vše, co si jen může přát. Avšak jednoho dne se probudí po nehodě v nemocnici – ochrnutý a bez možnosti mluvit. Jediné, co ho udržuje při smyslech, jsou návštěvy Olivie, pacientky z vedlejšího pokoje. Co se stane, jestli se West vyléčí? Uvidí se ještě někdy? A můžou se oba ještě někdy vrátit do normálního života?

Druhá knihy od nakladatelství Cooboo, která mě zaujala. Anotace zní zvláštně a tajemně a nevím co přesně od knihy očekávat. Přesto doufám v příběh plný citů, bolesti, přátelství a možná i něčeho víc? Kdo ví...









Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem – se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? 

Od Vypravěčky mám opravdu velké očekávání, protože miluji příběhy z druhé světové. Tohle tématika mě fascinuje a můžu o tom číst stále dokola. A doufám, že Jodi nezklame a uchvátí mě tamější dobou.


Jedné zimní noci, na samém počátku 20. století, se pouliční zloděj Peter Lake pokusí vyloupit honosný dům známého novinářského magnáta. Dům však není prázdný – Peter zde najde krásnou dívku jménem Beverly. Peter jejímu kouzlu okamžitě podléhá. Jejich láska však zůstává nenaplněna, protože Beverly záhy umírá na tuberkulózu.

Zimní příběh měl letos v únoru premiéru, na které jsem byla. Byl to neuvěřitelný zážitek, který ve mě zanechal ještě dlouho po filmu dojem. Láska na vás dýchá z každého rozhodnutí, ale není to žádné klišé. Proto jsem zvědavá, jak si autor poradil s knihou.








A na co čekáte Vy? 

16 komentářů:

  1. Na Selekci jsem byla také nesmírně zvědavá. Každopádně už ji doma koupenou a doufám, že naplní má očekávání :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Jednou ano, dvakrát ne se chystám v angličtině. Nalákala mě na ni recenze z blogu Stefanie G. Books. Zimní příběh má u mě na poličce rezervaci od doby, kdy jsem viděla film. Je úžasný, už dlouho jsem se nesetkala s tak krásnýma "myšlenkama" (a obsazení je taky moc povedené, Russel Crowe jako hlavní záporák nemá chybu), celkově je prostě nádherný a slyšela jsem, že kniha je mnohem lepší. :)) .. trochu váhám nad Selekcí, uvidíme.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Selekci se strašně těším, těším se, až se mi dostane do ruky ... Ještě se těším na jednu knihu, kterou tu nemáš. Od Lauren Graham, která ztvárnila roli Lorelai v Gilmorkách :)

    OdpovědětVymazat
  4. Selekci už mám přečtenou a doporučuju :) A Zimní příběh jsem ještě ani neviděla bohužel, ale chystám se ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Selekce má překrásnou obálku :-) Jsem zvědavá, jaké to bude čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ach, obálka knihy Vypravěčka je naprosto překrásná, dokonalá... A zimní příběh taky, ale to bych si nechala až tak začátkem listopadu :D :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Všechny knížky bych si taky časem chtěla moc přečíst :)).

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny knihy jsou skvělé a něčím zajímavé. Taky mám moc ráda příběhy z druhé světové a Zimní příběh, na kterém jsme byli spolu bych si chtěla moc přečíst, film byl dokonalý a kdyby byla kniha ještě lepší, bylo by to skvělé! První kniha Selekce má vážně dokonalou obálku! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Všechny knihy bys si moc ráda přečetla. Super výběr. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Selekci jsem si zamilovala, v knihkupectví jsem jí našla i s dokonalou záložkou. Dneska jsme se s Ami shodly, že nutně potřebujeme další díly... O Jednou ano, dvakrát ne jsem už slyšela a nevypadá to špatně.
    Na Zimním příběhu jsem nebyla a ani jsem nečetla knížku, nicméně to také nevypadá špatně. Ale Vypravěčka mě vůbec nezaujala.
    Já se v září bych si ráda pořídila knížku Na hraně zapomnění, Svůdné nebezpečí nebo Jen si troufni ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Vypravěčka zní opravdu hodně dobře. Taky zbožňuju příběhy z druhé světové války! Vždycky mě neskutečně dojmou, ať jsou opravdové nebo ne. Taky jsem dneska viděla Selekci v knihkupectví :O Naživo ta knížka vypadá ještě líp! Miluju tyhle obálky.
    Blink once, neboli druhá kniha ve tvém článku mě také zaujala. Sice mě trochu dost děsí ta ruka té holky na obálce, ale moc bych knihu chtěla.
    Já osobně se ještě těším na Knihu přání /neboli Book of Dares/, chci domů Labyrint a ještě na Avu Lavender. To už si sice nejsem tolik jistá, ale mohlo by to být fajn :))

    OdpovědětVymazat
  12. Bože! Selekce! Tak tu mám doma a jak psala Ell, zabouchla jsem se do ní!
    Jednou ano, dvakrát ne...No, celkem jsem na to zvědavá. Zimní příběh vůbec neznám, ale vypadá vábně! A Vypravěčka? Nevypadá to špatně, asi se po tom někdy mrknu!
    Já očekává tooolik knížek :)

    OdpovědětVymazat
  13. Rozhodně si plánuju koupit Selekci, Zimní příběh - na ten už čekám od února a konečně vyjde :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Na Selekci se moc moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  15. Selekcia - na to sa ohromne teším a mám v pláne si ju objednať :3

    OdpovědětVymazat