úterý 5. srpna 2014

(RC) - Charlotte opět zažívá trable každodenního života

Pikantní život Charlotte Lavigneové


Název: Pikantní život Charlotte Lavigneové – Cabernet Sauvignon a jahodový dortík

Autor: Nathalie Roy

Nakladatelství: Jota

Vazba: Hardback s přebalem

Počet stran: 332

Série: Pikantní život Charlotte Lavigneové

Díl: 3.





Anotace

V tomto díle budeme sledovat Charlottin profesní rozkvět a… rozuzlení jejího milostného života. Nebude to jednoduché, protože žít ve světě Charlotte Lavigneové není procházka růžovým sadem. Samozřejmě půjde hlavně o přátelství a jídlo, ale každodenní život nabere často přinejmenším zábavný obrat!

***

Pikantní život je příjemný oddechový román pro ženy, kde nastává spoustu vtipných až komických chvil, ze kterých se dá vzít spoustu ponaučení. U knížky se nebudete nudit a stránky Vám budou rychle ubíhat, díky temperamentu hlavní postavy.

Charlotte přejíždí z Francie za svým starým životem a novou prací. Musí však řešit problém týkající se odmítnutí jejího manžela, nové lásky a její choroby být stále ve středu pozornosti. Taky chce stůj co stůj dítě a jde za tím téměř přes mrtvoly, nebo své teplé kamarády. V tomhle ohledu ji nebrání téměř nic, takže se často stává, že se dostane do trapné situace. Ale ona si s tím dlouho hlavu nedělá a už rozmýšlí svůj další katastrofický plán.

To je MOJE vysílání a bude to podle mých pravidel

V prvé řadě musím upozornit na úžasnou obálku, která všem musí padnout do oka. Taky je na první pohled znát, že je to román, který bude neobyčejně pestrý s mnoha ostrými a vtipnými situacemi. Krásně zelená se bude vyjímat v knihovničce stejně jako předešlé díly, které mají taky úžasné obálky.

Po prvních dílech jsem od knihy měla dost velké očekávání, protože ty předešlé se podařily a byla jsem zvědavá, co tentokrát autorka vymyslí. Hned na začátek musím přičíst k dobru, že první kapitola je taková rekapitulace celého jejího života, takže i čtenáři, kteří sérii nečetli, nebudou mít problém se zorientovat.



Upřímně – jsem z knihy nadšená. Všechna očekávání zábavné, ale přitom i poučené, realistické knihy byly splněna a k tomu autorka dokázala dát do knihy ještě pár dalších perliček, které mě nadchly. Hlavně všechna ta překvapení, která jsou uvnitř knihy přichystaná. Člověk si myslí, že už Charlotte zná a ví, jak bude reagovat, a potom přijde zvrat a vy jen koukáte, co se stalo. A to se mi stávalo celkem často.
            
„Tomu nerozumím... Seš ženatý?“ „…“ „Řekni mi, že to není pravda!“

Děj je celkem jednoduchý, ale to neznamená, že by nebyl zajímavý. V knize je mnoho důležitých rozhodnutí a emočních chvil, které zažíváte spolu s hlavní hrdiny a knize to celé dodává jisté osobité kouzlo. Ale nečekejte, že se v každé kapitole bude něco dít. Jde spíš o poklidnější čtení, tak jak v opravdickém životě.  Protože ani v opravdickém životě se neděje každý den něco vzrušujícího.

Charlottě toho nemám co říct. Určitě už si každý udělal obrázek ztřeštěné mladé dámy, která je ráda ve středu pozornosti a je dost tvrdohlavá. Tuhle osobu si prostě zamilujete, i když byste ji někdy nejradši vzali něčím těžkým po hlavě, aby P-O, šéf kuchař a spolumoderátor, který se zprvu zdá jako děvkař, ale v knize projde velkou změnou a to i díky Charlotte. Je to další příjemná postava, které mi na konci bylo dokonce i líto. Jsem zvědavá, jak to s ním dopadne v posledním díle.  Poslední postavou bych chtěla zmínit Ugo, což je gay a nejlepší kamarád Charlotte. Ano čtete správně, je to gay, což je naprosto super, protože autorka není zaujatá a do knihy to přináší originalitu a námět k zamyšlení.
se vzpamatovala. Ale celkově je to příjemná společnice na cestě knihou. Dál tu máme

Můj život byl opravdu neskutečně bláznivý.

Kniha mě naprosto dostala, jen mě zklamal konec, který by se dal udělat trochu lépe. Ale i tak jsem zvědavá na závěrečný díl téhle skvělé série, která člověka zaujme, rozesměje i rozesmutní. Občas možná poznáte podobnou situaci, jako jste zažívali vy a můžete se podívat, jak se s tím vypořádávají i jiní. Realistika knihy je opravdu věrohodná.





9/10
Mnohokrát děkuji knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete pořídit ZDE.

7 komentářů:

  1. Romány pre ženy nie sú práve mojou šálkou kávy, avšak príbeh to môže byť dobrý a rozhodne súhlasím, že obálka je vydarená a pútavá, hneď mi padla do oka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knihu si musím přečíst! :D Vypadá fakt lákavě. Skvělá recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle není zrovna kniha, kterou bych si sama od sebe přečetla. V recenzi jsem měla problém s jednou větu - . Všechna očekávání zábavné, ale přitom i poučené, realistické knihy byly splněna a k tomu autorka dokázala dát do knihy ještě pár dalších perliček, které mě nadchly ...

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezká recenze, kniha mě docela zaujala, snad si ji brzo přečtu.

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělá recenze, teď si chci tuhle knížku přečíst :D:))

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrá recenze! :) Knížku jsem četla a ve většině se s tebou shodnu, jen bych možná dala 8/10, ale to je každého věc :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já toho teď mám na čtení, tolik, že si název asi nebudu radši ani zapisovat. :D

    OdpovědětVymazat