úterý 19. srpna 2014

Knižní svatební tag

Ahoj,
tak konečně jsem se dokopala k tomu, abych sepsala článek na Knižní svatební tag. O co jde si můžete přečíst v článku zde. Ale ve zkratce jde o to vybrat 4 knihy na 4 ze svatebních tradic. Tak jdeme na to!

***

Něco starého


Lovci mamutů je asi nejstarší kniha, kterou vlastním. Je zděděná po babičce a já si ji hrozně vážím, protože je to prakticky jediná památka po ni. Ale i obsahově si ji vážím, protože Lovci mamutů je podle mě úžasně napsaná a propracovaná kniha z pravěku. Vše je taky doprovázeno kresbami, kterou knihu zpestřují. A jsou hodně povedené! 


***

Něco nového

Kráska, která mi došla v pátek a má neuvěřitelně krásnou obálku a už se těším, až se do ní pustím. Kniha slibuji detektivní román, který nebude nudit. Velkou zárukou je, že knihu vydalo nakladatelství Host, které vydává samé kvalitní četby. 





***

Něco modrého


Tohle byla hodně těžký úkol, protože modrých knih mám doma opravdu hodně. Nakonec jsem ale zvolila Kostičas, který u mě hodně zabodoval originalitou a promyšleností. Za pomšimnutí taky stojí, že na začátku na konci jsou "pomůcky" v podobě řádů a mapy. Na konci je taky slovník, na který jsem narazila až po dočtení knihy.








***

Něco půjčeného

Většinou doma nic půjčeného nemám, protože si většinu knih rovnou kupuji, ale u téhle jsem udělala výjimku. Je to Hra věží, kterou mám půjčenou od kamarádky. Netušila jsem, jak se mi bude kniha líbit, ale na doporučení Ondry jsem si ji přečíst chtěla. A tohle byl zlatý kompromis. A můžu Vám říct, že knihu si kupovat budu, protože je úžasná. 








***

To je pro tenhle Tag všechno. Doufám, že se Vám líbil a někdo další bude ochotný se zapojit. Udělá mi to hroznou radost a klidně do komentářů můžete hodit odkaz na článek. Ráda si přečtu i váš výběr. 

12 komentářů:

  1. Síce som ešte ani jednu z kníh nečítala, ale vyzerajú skvele a podľa mňa sa hodia k daným tradíciam :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je milý tag! :) Asi se ho zúčastním :) Pěkný výběr :) Kostičas mám doma a vážně se na něj těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to fakt skvělý tag, začala jsem přemýšlet nad tím, že se zapojím. :) Možná až potom, co si pořádně rozmyslím, jaké knihy podle určitých tradic zařadím. Není to tak lehké rozhodování. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Lovci mamutů, ty mám někde doma taky :D Pamatuji si, jak jsme je četli na základní škole. Teď už bych se k nim asi nevrátila, moc jsem si je jako dítě neoblíbila ...

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný TAG! A může se zaptat - jak dlouho jsi měla blog, když jsi navázala spolupráci s nakladatelstvím ???
    Děkuju za odpoveď

    OdpovědětVymazat
  6. Knihu Hra věží jsem už dvakrát držela v ruce v knihkupectví za 69Kč a přemýšlela, jestli si ji mám vzít. Poprvé jsem si řekla, že jsem o ní nikde nečetla a tak jsem ji tam nechala. O dva měsíce později jedu zase do samého knihkupectví a zase řeším dilema s knihou Hra věží, ale řeknu si, že budu šetřit a že mi ta kniha az to nestojí. Týden na to všude čtu samé kladné recenze a všichni to chválí. Jdu za mamkou, kdy zase pojedeme do Kolína a ona, v nejbližší době to neplánuju!
    Really? :D :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ten TAG se mi prostě líbí! :3 Super :) Žádnou z těchto knih jsem sice nečetla, ale o tý Hře věží... asi zjistím o čem to vůbec je :D

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkný tag. :) Až se mi bude chtít lézt po schodech, asi se půjdu kouknout, co mám modrého, protože mě napadají jen tři knihy, a to se mi nezdá. :D Vlastně čtyři, ještě Eraon :D Ale i tak mi to přijde málo... :O Budu se muset jít kouknout. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten TAG znám :) Lovce mamutů doslova nesnáším,ale názor ti neberu každý má rád něco jiného:)

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, skvělý tag! :) Asi se taky zapojím, ale ještě uvidím, mám teď hrozně nápadů na články :) Lovce mamutů jsem četla, jako povinnou četbu ve 4 třídě, a vůbec mě to nebavilo :/ I když, myslím že až na to nahlédnu s odstupem let, bude mě to třeba bavit víc :)
    Nevěstu ve sněhu znám :) Je to hrozně krásná knížka, určitě doporučuju. Jinak, Kostičas si chci tolik! přečíst! Taky bych chtěla zažádat o spolupráci Hostu, ale nejsem si moc jistá ...já, no nevím :D

    OdpovědětVymazat
  11. Jdu se zapojit. :D Je to skvělý nápad! :) Nečetla jsem ani jednu knihu z tvého výběru, ale snad to někdy napravím nom.. :D

    OdpovědětVymazat
  12. No, momentálně je u mě tak přetagováno...., ale nápad se mi líbí a mám jej v rozepsaných, tak třeba někdy, až tohle období opadne.

    OdpovědětVymazat