neděle 24. srpna 2014

Filmové potěšení - návrat do dětsví



Dlouho tu nebylo nic z filmové scény, co říkáte? Mohla bych napsat spousta filmů, které jsou teď do kin podle knižní předlohy, ale víte co? Těch je v poslední době hodně, takže tohle bude tak trochu něco i o mě. A dnešním tématem je...


... Mé oblíbené animované poháky


Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a touží po dobrodružství. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a odhodlá se s pomocí temperamentního bandity provést velký husarský kousek. Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů. Prozrazení jejího královského původu visí na nitce a její únosce je jim v patách.

Pro mě jednoznačně nejlepší pohádka, na kterou můžu koukat pořád! Vtipná, úžasná, zamilovaná a trochu střelená pohádka. Nasmějete se u ní víc než dost a zápletka je taky dost neokoukaná. A Lociky vlasy jsou prostě úžasné! Navíc jsou ve filmu spoustu krásných písniček, které celý příběh oživují a ani dabing není vůbec špatný. Celkově se pohádka moc povedla.

***

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. 

Jak první tak i druhý díl jsou naprosto dokonalé pohádky. Už hlavně kvůli Bezzubkovi, což je naprosto dokonalý, roztomilý dráček, který se Škyťákem tvoří zábavnou, kamarádskou dvojici. Obě pohádky jsou akčnější, přesto hodně vtipný se spoustou citů, hlášek i lásky. Originální je i to, že vše je natočeno v prostředí Vikingů a jejich tvrdohlavost se na hlavních hrdinech dost podepsala. 

***

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů.

Do třetice všeho dobrého... Ale co vybrat, když je tolik super pohádek? Nakonec jsem zvolila Pana Peabodyho, který se tak trochu liší od ostatních. Na pohádku mě navnadila Verunka, která zmiňovala film v jednom videu a já se rozhodla mu dát šanci. A vida vyklubal se z toho super film. Hlavní změna spočívá v tom, že jde o cestováním časem, zaobírá se šikanou a problémy s rodinou. Vše je však podané hezkým dětským způsobem, takže vás to bude bavit, ale zároveň vás to i poučí. Skvělá volba na dlouhé nudné večery.

16 komentářů:

  1. Na Vlásku přímo žeru :D ... Strašně se mi líbí ten boj mezi tím koněm a chlápkem, ale jeho jméno si nepamatuji. Už jsem pohádku dlouho neviděla. A ještě mám strašně ráda Shreka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na vlásku je moje srdcovka! <3 Hrozně tu pohádku zbožňuju ^^
    Jak vycvičit draka- viděla jsem jen první díl a bylo to fajn, ale nevím, co na to všichni vidí, mě to přišlo normální :D Třetí film neznám, ale viděla jsem trailer :D
    Jinak, já mám ráda třeba Ledové království :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na vlásku je naprosto skvělý animák, viděla jsem to ale jen jednou a už si to moc nepamatuju... mohla bych se na to znovu podívat. Jak vycvičit draka jsem ještě neviděla, ale chystám se na to, když to všichni tak moc chválí. Já mám hrozně ráda Dobu ledovou a jednou z mých největších srdcovek dětství je Lví král. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na vlásku je naprosto úžasný animák! Jsou tam skvělé písničky, náramně se u filmu pobavím, prostě dokonalý! :D
    Jak vycvičit draka jsem viděla a Bezzubka je skvělá, každopádně se ještě musím mrknout na dvojku, protože tu také všichni chválí. :)
    Pak mám ještě ráda Dobu ledovou, Lvího krále, Croodsovi, Ledové království.. Až to odešlu, tak si vzpomenu na další, to je jasný.. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé pohádky! :) Já se na ty moderní moc často nekoukám a když už, tak jedině japonské od studia Ghibli. Mám moc ráda Tonari no Totoro (Můj soused Totoro) nebo Hotarubi no Mori e (Do lesa světlušek).

    OdpovědětVymazat
  6. Ty první dvě doslova zbožňuju:)!

    OdpovědětVymazat
  7. Jak vycvičit draka...na to nebudu nikdy stará :D na druhej díl jsem šla do kina a vůbec se za to nestydim a bývala bych šla kdysi i na první, kdybych věděla, jaká je to pecka
    to druhé jsem neviděla, ale kouknu :) díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to třetí.... :D
      Na vlásku jsem viděla, boží film, takovej správnej návrat k dysneyovkám :) a ty můžu vždycky...

      Vymazat
  8. Viděla jsem pouze Jak vycvičit draka, Na vlásku jsem z neznámého důvodu nikdy nedokoukala, ale už dlouho to chci vidět celé. :) Třetí film vypadá také moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jak vycvičit draka 1,2 jsou naprosto dokonalé pohádky a mám je strašně ráda :).
    Na vlásku jsem taky už viděla hodněkrát díky sestře hlavně a mám ji taky moc ráda.
    Poslední pohádku neznám, ale asi se na to někdy kouknu :).

    OdpovědětVymazat
  10. Bezzubka je naprosto geniální, hlavně ty jeho výrazy. :D Jak vycvičit draka miluju, je to jeden z nejlepší animáků, Na vlásku mám taky ráda a to poslední neznám. :(

    OdpovědětVymazat
  11. Na svem blogu nemam recenze , ale spise čtenářský deník na konci s mim nazorem , nikdy moc nevim co vse o knize rict abych se stale neopakovala :(

    OdpovědětVymazat
  12. Na vlásku moc miluji. Je to dokonala a krasná pohádka. Ráda se na ni kouknu i teď. :) Jak vycvičit draka je boží! :) :) Dvojka je lepší. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Znám akorát jak vycvičit Draka, což je naprosto úžasná pohádka, jestli jsem někdy viděla Na vlásku, tak už si to nepamauju, a o tom posledním jsem ani neslyšela. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Prvé dve sú moje naj naj obľúbenejšie rozprávky, ale potom ešte aj Mulan a Vladárová nová tvár. Na týchto som sa toľko smiala. Ani Frozen nebolo zlé, no na drakov a panvice nemá nič :D

    OdpovědětVymazat